Badalona fa les primeres proves d’il·luminació del seu ‘superarbre’ de Nadal

CAPTURA VÍDEO BADALONA COMUNICACIÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Badalona ha fet aquest cap de setmana les primeres proves d’il·luminació del seu ‘superarbre’ de Nadal, que s’encendrà del tot el dissabte 18 de novembre. La ciutat donarà així inici a l’època festiva a la plaça del President Tarradellas, al barri del Gorg.

Dilluns passat al matí van començar els treballs d’instal·lació, que està previst que s’acabin els pròxims dies, de l’arbre de 40 metres d’alçada, 15 de diàmetre, 22 peces i 82.000 llums píxel. L’altura total de l’estructura serà equivalent a un edifici d’11 pisos. L’arbre serà el més gran de Catalunya, però competirà amb el de Vigo com el més alt d’Espanya. 

Notícies relacionades

El muntatge de l’element gegant va a càrrec de l’empresa Ximénez Iluminación, referent mundial en el món de la decoració i els enllumenats i la mateixa empresa que munta l’arbre de Vigo. Amb aquest arbre, Albiol busca convertir Badalona «en un referent del Nadal al país» i donar per inaugurada l’època festiva a Catalunya.

El cost total de la instal·lació de l’enllumenat i la decoració nadalenca és d’1,7 milions d’euros, i inclou també l’arbre (gairebé 250.000 euros), i totes les activitats i esdeveniments programats per Nadal.