Festes de barri

Embolic a les festes de barri de Badalona: en perill per no renovar un contracte

Embolic a les festes de barri de Badalona: en perill per no renovar un contracte

AVV BUFALÀ

3
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Diverses associacions de veïns de Badalona temen per la realització de les seves festes majors, perquè l’Ajuntament no ha renovat el contracte amb l’empresa encarregada de subministrar les infraestructures necessàries per portar-les a terme.

Així, els veïns de barris com Manresà, que celebraran un sopar popular aquest dissabte 17 de juny, no disposen de les cadires, taules o punts de llum que necessiten: «Des de l’associació s’han tramitat a temps els permisos i la demanda d’infraestructures però desgraciadament divendres passat [9 de juny] ens van confirmar des de l’Ajuntament que no ens podien facilitar les infraestructures necessàries», explica a EL PERIÓDICO aquesta associació veïnal.

Davant aquesta situació, des de l’entitat veïnal havien demanat pressupostos a empreses privades, «però ha resultat inviable perquè no podem afrontar les despeses». La solució, almenys per ara, passa per la solidaritat entre veïns: «L’AVV de Canyadó ens deixarà desinteressadament les taules i cadires, indispensables per realitzar el sopar de Sant Lluïs», un sopar per al qual ja han venut 150 tiquets.

Altres entitats veïnals, com és el cas de la de Progrés, han pogut tirar endavant els actes previstos gràcies a la previsió. «Havíem de rebre el material necessari per part de l’Ajuntament el dijous 8 de juny, al seu lloc, el que rebem aquell mateix dia va ser un escrit indicant que no ens ho facilitarien», van explicar els responsables de l’associació a les seves xarxes socials. «Per sort –afegeixen–, la junta de l’associació va decidir anticipar-se al que estaven veient i va suplir la carència pel seu compte». Finalment, el sopar de festa major del barri del Progrés es va poder realitzar aquest dissabte 10 de juny.

Alternatives i solucions

L’associació de veïns de Manresà destaca que han rebut un important aval que la festa es podrà tirar endavant: «Ens ha arribat el compromís de l’alcalde en funcions, Rubén Guijarro, per trobar una solució». Així, l’Ajuntament està recorrent a la brigada municipal per portar el material als barris que ho necessitin, asseguren algunes fonts del moviment veïnal de la ciutat.

L’ajuda del teixit social badaloní no es queda en el cas del barri de Manresà. Altres associacions ja s’estan movent per intentar assegurar, en la mesura possible, que cap barri es quedi sense la seva celebració. Amb prou feines tenen uns dies per aconseguir-ho, ja que algunes de les celebracions tindran lloc el pròxim cap de setmana.

No obstant, en alguns casos ja és massa tard. L’associació de veïns del barri de Bufalà va haver d’anul·lar la botifarrada, així com altres actes, preparats per al 3 de juny. Entre altres motius, van adduir la «falta de contractació, per part de l’Ajuntament, de l’empresa que gestiona les infraestructures».

Els concerts de Camela i Mojinos Escozíos, ajornats

La mateixa problemàtica, les dificultats sorgides durant la tramitació administrativa de la producció necessària per a les actuacions, ha obligat l’Ajuntament de Badalona a reprogramar les dates previstes per a les actuacions musicals de Mojinos Escozíos i de Camela al Festival de Música Gran Sol de Llefià.

Notícies relacionades

Els concerts, previstos inicialment per al 16 i 17 de juny, es traslladen al mes de juliol. Concretament, el de Mojinos Escozíos tindrà lloc dissabte 29 de juliol, i el de Camela, el diumenge 30 de juliol. Les festes populars del barri de Sant Joan de Llefià-Gran Sol mantenen les seves activitats previstes entre el diumenge 18 de juny i el dissabte 24, informa el consistori.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona.