Davant les municipals del 28M

El candidat de Junts a Badalona assegura que recolzaria abans una alcaldia d’Albiol (PP) que d’ERC

El regidor David Torrents escenifica obertament les diferències amb els republicans a la ciutat

  • El govern quadripartit de Badalona es conjura per evitar que Albiol sigui alcalde

  • Les bases de Junts ratifiquen David Torrents com a secretari d’Organització

El candidat de Junts a Badalona assegura que recolzaria abans una alcaldia d’Albiol (PP) que d’ERC

JORDI BORRÀS / ACN

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El candidat a l’alcaldia de Badalona per Junts, David Torrents, preferiria deixar governar l’exalcalde Xavier García Albiol (PP) que donar la clau de la governabilitat de la ciutat al candidat d’ERC, Àlex Montornès.

Així ho va assegurar aquest dilluns a la tarda en el programa de la televisió pública de Badalona, BDN360, i així s’ha reafirmat aquest mateix dimecres 17 de maig davant aquest diari: «Àlex Montornès està incapacitat per liderar la ciutat. Si depèn de mi, i ho dic per activa i per passiva, si em pregunten Albiol o Montornès, jo dic Albiol, obertament», ha comentat Torrents a EL PERIÓDICO.

Tot seguit, no obstant, Torrents (regidor de Serveis Socials en el consistori badaloní, i també secretari d’Organització de Junts per Catalunya), puntualitza que «si és per mi, Albiol mai serà alcalde, l’he combatut i el combatré –afegeix–, però, dit això, mai entraré en un govern que sigui un repartiment de cadires».

El regidor de Junts adverteix a ERC que no n’hi haurà prou amb quedar segona per arribar a l’alcaldia, «haurà de suar sang i llàgrimes». «Si ha de governar Albiol, no serà per culpa meva, sinó perquè no haurem fet el govern que li convé a la ciutat», afegeix Torrents.

«No poden dir que ells o res»

El plantejament del regidor de Junts passa, de totes maneres, perquè en cap moment l’elecció sigui entre Montornès i Albiol. Tampoc si el candidat republicà queda segon en nombre de vots, per davant del PSC, que ostenta actualment l’alcaldia amb Rubén Guijarro: «Ells [ERC] van venent la moto que tindran l’alcaldia, però per tenir l’alcaldia necessites suports, i per a això hem de pactar un model de ciutat. No poden anar dient que ells o res».

El motiu del rebuig de Torrents de la secció local d’ERC a Badalona es basa en el fet que en els 18 mesos que ha durat l’alcaldia de Guijarro, que ERC ha ostentat la regidoria de Recursos Humans, «no han fet la feina que tocava, moltes coses no han anat bé i no continuaré en un govern en aquestes condicions».

Notícies relacionades

Entre altres greuges, Torrents cita la falta d’un director de serveis jurídics, la falta de cap de serveis, la falta d’un cap de departament o la falta d’un lletrat, i qui porta Recursos Humans és ERC», recorda el regidor de Junts. «¿Per què García Albiol aconsegueix tants vots en aquesta ciutat? Doncs bàsicament pel descontrol que hi ha», finalitza Torrents.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona