Neteja i residus

Badalona convoca la ciutadania per opinar sobre el servei de neteja municipal

  • Es tracta del primer pas per al nou contracte de neteja i recollida de residus de Badalona, assegura el consistori

Badalona convoca la ciutadania per opinar sobre el servei de neteja municipal

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania faci propostes sobre el nou contracte de neteja i recollida de residus de la ciutat. La campanya, anomenada Badalona + Neta, té per objectiu «fomentar la participació ciutadana i el debat públic sobre el servei de neteja i la recollida de residus», explica el consistori. L’enquesta, anònima i oberta a tota la ciutadania, es pot respondre fins al 30 d’abril, a través de la plataforma Badalona Participa.

Un contracte caducat i prorrogat

L’actual contracte de neteja i recollida de residus, amb un pressupost de 22 milions d’euros anuals, és el més elevat del consistori, i actualment està prorrogat, després d’haver caducat fa dos anys.

«Som conscients de les actuals carències en neteja a l’espai públic, i per aquesta raó convido la ciutadania a participar en aquesta enquesta. Les aportacions i valoracions que facin les persones que hi participin es tindran en compte per definir les condicions tècniques del nou contracte de neteja», ha assegurat l’alcalde, Rubén Guijarro.

Es tracta d’un qüestionari amb 18 preguntes sobre la separació dels residus per fraccions i la recollida de mobles i trastos vells. L’última de les qüestions planteja una resposta més oberta: ¿Com es podria millorar la neteja de Badalona?

Un problema que cueja

Els contractes de neteja i recollida de residus a Badalona fa anys que estan en el centre de la polèmica. El mes d’octubre passat, el ple municipal va aprovar una modificació del pressupost municipal per poder pagar a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) més de 5,1 milions d’euros corresponents a les fraccions de factures impagades en els últims anys. L’explicació es remunta al 2017. El setembre d’aquell any, la Junta de Govern Local, va aprovar deduir des d’aleshores de les factures emeses per Fomento les despeses generals i el benefici industrial a les amortitzacions i el finançament d’inversions.

Notícies relacionades

A més, la JGL va aprovar dues accions més que instaven a reclamar a l’empresa 4,1 milions d’euros. Aquestes decisions es van aprovar a la JGL després de fer una auditoria al contracte de neteja en el qual es va detectar un «presumpte frau de 12,8 milions d’euros».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona