L’Ajuntament de Badalona serà acusació particular en el cas de la presumpta violació a una menor

L’alcalde, Rubén Guijarro, ho ha anunciat aquest migdia

L’Ajuntament de Badalona serà acusació particular en el cas de la presumpta violació a una menor

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia després que es conegués el cas de la presumpta violació d’una menor d’11 anys al centre comercial Màgic de Badalona, l’alcalde de la quarta ciutat catalana, Rubén Guijarro, ha anunciat que el consistori es presentarà com a acusació particular.

Guijarro, acompanyat de la regidora de la segona tinenta d’alcaldia i regidora de Feminismes, Aïda Llauradó, ha condemnat els fets i ha volgut mostrar «la repulsa» de tot el govern municipal: «Mostrem el nostre suport, solidaritat i acompanyament a la víctima i la família, i posarem a disposició de la família tots els dispositius municipals i tota l’ajuda que poden necessitar». Guijarro ha afegit que la ciutat «té un gran compromís amb l’erradicació de les violències masclistes», i ha demanat discreció i privacitat per a la família de la menor.

Notícies relacionades

A més, el consistori badaloní ha convocat un ple extraordinari per a la tarda d’aquest dimecres, que servirà per condemnar l’agressió sexual. Es llegirà una declaració institucional i es comunicarà als regidors que l’ajuntament es personarà com a acusació particular.

Els fets

La Unitat Central de Menors del cos de Mossos d’Esquadra, tal com va avançar la periodista Anna Punsí al programa ‘Planta Baixa’ de TV-3 i va poder confirmar aquest diari, investiga ja l’atac que presumptament van cometre sis adolescents, cinc dels quals ja han sigut identificats. Encara queda un menor no identificat i la menor, que està sent tractada per pediatres i psicòlegs de l’Hospital de Can Ruti, va donar negatiu en les anàlisis que se li van practicar per descartar que hagués contret una malaltia infecciosa durant l’agressió sexual. L’escola es reunirà aquest dijous amb la família afectada.