Celebració local

Carnaval de Badalona 2023: horari i recorregut de la rua

  • De les dates i els horaris més importants, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat

Carnaval de Badalona 2023: horari i recorregut de la rua

Ayuntamiento de Badalona / Nil Borrell Rubio

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de Carnaval és una de les principals festivitats de l’any a les grans ciutats catalanes, que aquest 2023, quan les restriccions de la pandèmia ja queden lluny, tornen a omplir els seus carrers de música i disfresses.

A Badalona, milers de persones podran disfrutar de la tradicional festa popular del 18 al 25 de febrer. De les dates i els horaris més importants al recorregut de la rua local, aquesta és la informació clau que has de conèixer per viure el Carnaval 2023 a la teva ciutat.

Dates i horaris clau

El dissabte 18 de febrer se celebrarà la 41a Rua de Carnaval al barri de Llefià de Badalona i, un dia després, diumenge dia 19, el Carnaval Infantil a Bufalà. Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià, la Comissió de Carnaval i la Comissió de Carnaval Bufalà.

La ‘Reina Carnestoltes’, acompanyada de la seva cort, farà, el dissabte 18, a les 17 hores, la lectura del pregó de Carnaval des del balcó del Centre Cívic Torre Mena, proclamarà el seu regnat i convidarà la ciutadania al «desenfrenament i a la festa», diuen des de l’ajuntament.

A continuació, la ‘Reina Carnestoltes’ encapçalarà la Desfilada de comparses que recorrerà diferents carrers de Llefià, una rua en la qual l’acompanyarà la xaranga Harpo’s Ban. Així, a les 19 hores s’iniciarà, a la plaça de Trafalgar, el ball de disfresses amb un grup de versions Aquarium.

Des del consistori remarquen que les inscripcions ‘online’ per participar a la rua del Carnaval de Llefià es tancaran el dia 16 de febrer.

Altres activitats de Carnaval

També el dissabte 18 de febrer, a les 17 h, tindrà lloc la rua de Carnaval a la plaça de la Plana, a càrrec de Bufons del Toc.

A la mateixa hora, tindrà lloc la desfilada de Carnaval a càrrec de les associacions de veïns de Canyadó i d’Iris-Sol Casagemes, a la plaça de Lola Anglada.

Com a últim acte del dissabte 18 de febrer, a les 22 h, a la plaça de la Plana se celebrarà el Ball de Carnaval, que anirà a càrrec de la Comissió de Festes de Badalona.

Ja el diumenge 19 de febrer, la ‘Reina Carnestoltes’ es traslladarà al barri de Bufalà, davant la masia de Ca l’Andal per iniciar, a les 11.30 h, la rua infantil, que també anirà amenitzada per la xaranga Harpo’s Ban. A les 12.30 hores començarà el ball de disfresses amb un espectacle d’animació infantil Pentina el Gat, al parc de Can Barriga.

Enterrament de la sardina

Notícies relacionades

El dissabte 25 de febrer, de 10 a 22 h tindrà lloc l’Enterrament de la sardina, al parc de l’Escorxador, un acte a càrrec de Bèsties i Diables de la Salut.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona