Homofòbia

Confirmada una sentència de 30 mesos de presó a un home que va amenaçar dos homosexuals a Badalona

  • Els denunciants van explicar que, a més d’insultar-los, els va amenaçar amb una navalla i els va dir que els «mataria»

Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid.

Imagen de archivo de la manifestación LGTBI de 2019 en Madrid. / EFE

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

L’Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat una sentència de trenta mesos de presó a un home per dos delictes d’amenaces amb discriminació per orientació sexual després d’intimidar dues persones homosexuals a Badalona (Barcelonès).

Els fets es remunten a l’abril del 2021 i, segons relata la primera sentència, el condemnat anava en patinet i en companyia d’un menor per la Rambla de Badalona quan es va creuar amb dos homes que passejaven «agafats de la mà».

El text considera com fets provats que l’acusat, «amb clara intenció d’acovardir-los i mogut pel menyspreu que l’inspirava l’orientació sexual de la parella homosexual», es va acostar a ells i els va etzibar: «Putos ‘maricons’ de merda, perdeu oli».

La parella va recriminar a l’home aquests fets i, acompanyat del menor, va tornar cap als dos homes i els va dir: «¿Què has dit, ‘maricon’ de merda? Us tallarem la cara i el cul». La resolució explica que el menor acompanyant va treure llavors «una navalla» i que la va posar al pit de les víctimes. El conflicte encara va seguir, ja que, quan els protagonistes marxaven del lloc, van tornar a etzibar-los que «els trobarien i matarien».

Posteriorment, la parella va acudir a una dotació de la Guàrdia Urbana de Badalona i a partir de la descripció que els van facilitar, els dos agressors van ser detinguts i la navalla, intervinguda.

Desestimació del recurs

La defensa de l’acusat va esgrimir en el seu recurs que els fets no van ocórrer de la manera com ho havien narrat les víctimes i va defensar que aquell dia l’acusat estava passejant en patinet amb el menor quan la parella denunciant els va retreure que anessin en patinet «molt a prop d’ells». Així, considera que el seu client «no va treure la navalla ni la va exhibir».

A més, en el seu recurs considera que «no existeix un context marcat per raó d’orientació sexual» perquè «no utilitza de forma pejorativa la paraula ‘maricon’» i afegeix que les dues parts es van proferir «expressions que tenien intenció de ferir-se verbalment» i que els denunciants els van anomenar «gitanos de merda».

Tanmateix, l’Audiència Provincial de Barcelona estima que hi ha prova de càrrec suficient «per concloure que els fets van ocórrer com es narra en els fets provats» explicats anteriorment.

La sentència afegeix que la versió dels denunciants també està corroborada per l’aparició de la navalla denunciada. «La navalla va ser trobada al moment de la detenció. Aquest fet corrobora que els denunciats la van treure, perquè, si no, difícilment ho podrien saber els denunciants», diu el text.

A més, la sentència remarca que les expressions com «‘maricons’ de merda, perdeu oli» o «¿què has dit, ‘maricon’ de merda, us tallarem la cara i el cul» no formen part d’un discurs en el qual s’utilitza la paraula «maricon» en to «amigable» o «jocós», com va indicar la defensa, sinó que es tracta d’«un menyspreu envers una orientació sexual pel simple fet que caminaven agafats de la mà».

Notícies relacionades

Contra aquesta resolució de l’Audiència de Barcelona encara hi ha la possibilitat d’interposar recurs.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona