Greuge històric

La plantilla de Badalona Comunicació exigeix a l’Ajuntament una equiparació salarial

  • El Comitè d’Empresa ha encarregat un estudi que exposa que els sous de la tele i ràdio local són un 30,91% inferiors als del consistori

La plantilla de Badalona Comunicació exigeix a l’Ajuntament una equiparació salarial
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de Badalona Comunicació, que integra la tele i la ràdio local de Badalona (Barcelonès), han emès un comunicat en el qual denuncien que els seus sous estan un 30% per sota de la mitjana respecte a «altres organismes públics de la ciutat i empreses del sector audiovisual».

El Comitè d’Empresa de Badalona Comunicació assenyala que van encarregar al Grup Pitagora un estudi comparatiu sobre el nivell de competitivitat de l’estructura salarial de l’empresa. Així, segueix el comunicat, s’han comparat els sous de la plantilla de Badalona Comunicació amb les retribucions de l’Ajuntament de Badalona, l’empresa pública Engestur, Mataró Audiovisual i Terrassa Televisió.

«En les conclusions d’aquest informe s’estableix que els salaris de Badalona Comunicació es troben per sota dels salaris de les altres entitats objecte d’anàlisi», assenyala el Comitè d’Empresa.

Així, l’estudi exposa que la plantilla de la tele i ràdio badalonines cobra un 30,91% menys que els treballadors de l’Ajuntament de Badalona, un 32,01% menys que els empleats a Engestur, un 15,29% menys que els de Mataró Audiovisual i un 38,59% menys que els de Terrassa Televisió. D’aquesta manera, sempre segons el comunicat, l’estudi del Grup Pitagora recomana una «equiparació salarial progressiva» a causa que «ja hi ha un desfasament generalitzat i bastant important».

Acord en els pressupostos

En el seu text, els empleats de Badalona Comunicació recorden que «després d’una llarga negociació» van aconseguir que el pressupost de l’Ajuntament una primera de partida per encarrilar aquesta equiparació, però que, transcorregut ja mig any de l’aprovació del pressupost, «els treballadors de la ràdio i la televisió pública no han vist cap augment en la seva nòmina».

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, exigeixen als responsables polítics de Badalona que «facilitin la materialització d’aquest primer augment durant els pròxims dies» i que, en cas de no fer-ho, emprendran «accions» per fer visible la seva situació.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona