Seguretat ciutadana

Badalona fitxarà 26 serenos per reforçar la vigilància nocturna de la ciutat

  • L’Ajuntament badaloní s’afegeix així a la iniciativa ja impulsada per altres consistoris metropolitans com el de Santa Coloma o el de Cornellà

zentauroepp47189594 serenos 1190302132838

zentauroepp47189594 serenos 1190302132838 / Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona (Barcelonès) incorporarà 26 serenos d’aquí a dos mesos amb l’objectiu de reforçar la vigilància en horari nocturn. L’Ajuntament badaloní s’afegeix així a la iniciativa ja impulsada per altres consistoris metropolitans com el de Santa Coloma de Gramenet o el de Cornellà.

Tal com va avançar ‘La Vanguardia’ i van confirmar fonts municipals a aquest diari, dimarts passat, 29 de novembre, l’Ajuntament va aprovar una partida de 60.000 euros que, juntament amb una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per valor d’1,6 milions de euros, té per objectiu desenvolupar el cos d’agents cívics nocturns.

Com passa en els altres municipis, els serenos de Badalona no tindran competències policials i la seva funció serà la d’agents cívics però en horari de nit. D’aquesta manera, estaran coordinats amb els cossos de la Guàrdia Urbana de Badalona i dels Mossos d’Esquadra en cas de necessitar comunicar incidències en la via pública.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, els agents cívics nocturns també estaran en contacte amb els serveis de via pública com il·luminació o neteja per traslladar-los els desperfectes, incidències o deficiències detectades.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO