S’hi destinen dos milions d’euros

Ajudes a la restauració i l’oci nocturn de Badalona: ¿Qui pot sol·licitar-les?

  • Podran accedir-hi empreses l’activitat de les quals es va veure afectada per les mesures i restriccions sanitàries aplicades per fer front a la covid-19

Ajudes a la restauració i l’oci nocturn de Badalona: ¿Qui pot sol·licitar-les?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) va obrir aquest dilluns, 3 d’octubre, el termini per sol·licitar les ajudes destinades a les empreses dels sectors de l’oci nocturn, la restauració i l’oci de Badalona que van veure la seva activitat cessada o afectada per les mesures i restriccions sanitàries aplicades per fer front a la covid-19.

Les ajudes, reclamades des de fa temps pels representants locals del sector, tenen per objecte el «manteniment dels llocs de treball i pal·liar l’impacte econòmic que va provocar el cessament de l’activitat total o parcial aplicada durant la pandèmia en aquests sectors econòmics», assenyalen des del consistori.

Els sol·licitants han de justificar que han mantingut gran part de les plantilles durant aquest període mitjançant l’aportació específica dels contractes de treball.

En total es destinen dos milions d’euros en ajudes que es repartiran de la següent forma: un milió d’euros per a la restauració, 500.000 euros per al sector de l’oci nocturn i 500.000 euros per al sector de l’oci.

Sector de l’oci nocturn

Es poden acollir al paquet de mesures les discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut. En aquest cas, rebran una ajuda d’entre 15.000 i 50.000 euros, depenent del nombre de treballadors en plantilla.

L’ajuda s’efectuarà en dos pagaments: el primer pagament del 50% de l’ajuda es realitzarà si la mitjana del nombre de treballadors del negoci durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any ha sigut igual o superior al 70% de la seva plantilla el febrer del 2020.

El segon pagament s’efectuarà si aquesta mitjana de treballadors contractats es manté o supera durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre del 2022.

Sector de la restauració

Es donaran ajudes a les persones treballadores autònomes i empreses de la restauració enquadrades en els epígrafs de l’IAE 671,672 i 673 i que no tinguin llicències de terrasses.

Es farà un únic pagament de 5.000 euros sempre que els sol·licitants hagin mantingut en la seva plantilla durant els mesos de març, abril, maig i juny d’aquest any una mitjana igual o superior al 70% dels treballadors que tenien el febrer del 2020.

Sector de l’oci

Poden sol·licitar les ajudes aquelles empreses que: contribueixen al creixement integral dels nens, adolescents i joves; que propicien la ciutadania activa, i realitzen un perfil d’activitats no especialitzades mitjançant eines pedagògiques pròpies de l’educació de l’oci.

Per exemple, podran beneficiar-se de les mesures: les empreses que es dediquin a les activitats d’educació en l’oci dins i fora marc escolar, l’animació sociocultural, cases de colònies i albergs, casals de vacances, ensenyaments no reglats d’idiomes, escoles de música i dansa, arts plàstics i escènics, reforç escolar, etc. «No podran sol·licitar les ajudes els clubs esportius federats», remarquen des del consistori.

Els sol·licitants d’aquest sector rebran una ajuda de 5.000 euros en un únic pagament, sempre que la mitjana de treballadors de l’empresa entre setembre del 2021 i juny del 2022 hagi sigut igual o superior al 60% de la plantilla que tenien el febrer del 2020.

Telèfon d’informació

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Badalona ha posat en funcionament el número de telèfon 664.063.200, en horari de 9 a 14.30 h, per oferir informació i resoldre qualsevol dubte relacionat amb aquestes ajudes.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona