A la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

Badalona organitza una campanya de donació de sang per assegurar reserves

  • La tornada a la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les pròximes setmanes

Badalona organitza una campanya de donació de sang per assegurar reserves

ACN / Eli Don

1
Es llegeix en minuts
EFE

Badalona (Barcelonès) organitza una campanya de donació de sang a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté prevista per als dies 5, 17 i 31 d’agost per assegurar reserves per a tractaments de malalts davant la caiguda d’estiu.

Segons ha informat el Banc de Sang i Teixits en un comunicat, la tornada a la normalitat i els viatges d’estiu fan preveure un descens de les donacions d’un 30% durant les pròximes setmanes, una xifra superior a la registrada en els anys anteriors.

La campanya d’estiu comptarà amb un centre de trucades on cares conegudes com la influencer televisiva Ares Teixidó o el Màgic Andreu cridaran els donants per agrair-los el seu gest altruista i animar-los a donar sang o plasma. A més, comptaran amb voluntaris que per una raó o una altra no poden donar sang i que ajudaran la campanya amb trucades per animar persones que portin a terme aquest gest altruista.

Per pal·liar els efectes vacacionals al primer estiu sense restriccions, el Banc de Sang i Teixits preveu facilitar al màxim les donacions organitzant col·lectes en municipis turístics, com Blanes (Girona), Cambrils (Tarragona) o Vielha (Lleida).

Notícies relacionades

Les persones que generalment poden donar sang són les que tinguin una edat compresa entre els 18 i els 70 anys, amb un pes igual o superior a 50 quilos i que, en cas de ser dones, no estiguin embarassades.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona