Ampliació

Badalona aprova la modificació urbanística per ampliar el bloc quirúrgic de Can Ruti

  • Els canvis en el planejament, pendents del vistiplau de la Generalitat, també permetran reordenar els accessos

Badalona aprova la modificació urbanística per ampliar el bloc quirúrgic de Can Ruti

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha aprovat de forma provisional una modificació del Pla Especial Urbanístic d’una part de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Can Ruti, coa que aplana el camí per ampliar el bloc quirúrgic del centre. Els canvis en el planejament, que hauran d’obtenir després l’aval de la Generalitat, regulen algunes actuacions portades a terme els últims anys i, alhora, permeten afrontar diverses ampliacions de futur en el conjunt del campus.

D’aquesta forma, seguint el programa funcional de l’hospital, a part d’eixamplar el bloc quirúrgic, també es preveu una millora dels accessos, de les instal·lacions de l’Institut Català d’ Oncologia, de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de condicionament de l’edifici polivalent.

La modificació urbanística permetrà disposar de fins a 7.300 m2 d’espais destinats a ampliacions prioritàries del campus, entre les quals es troba el nou espai quirúrgic per fer créixer els recursos actuals, i també un nou edifici polivalent. Alhora, s’habiliten 2.700 m2 per a futures ampliacions no prioritàries, de manera que puguin atendre’s necessitats sobrevingudes els pròxims anys.

En el cas específic de l’aparcament, la modificació urbanística permetrà ampliar l’edifici actual de tres plantes subterrànies cap a l’extrem sud, i ocuparà tota l’àrea que ara existeix d’aparcament en superfície. Això generarà 144 places noves. Quant a obres ja executades, l’ajuntament ha regularitzat un total de 8.000 m2 que engloben la Unitat Postcrítica Àrea del Cor (UPAC), el quiròfan híbrid, diversos mòduls de l’ICO i de l’IrsiCaixa, el nou espai de la direcció d’infermeria i també l’edifici satèl·lit posat en marxa arran de la pandèmia.

«Una gran notícia» llargament esperada

Notícies relacionades

El director d’estratègia assistencial de la Gerència Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), Oriol Estrada, ha definit l’aprovació del ple com una «gran notícia». «Fa anys que esperem una autorització per reordenar alguns aspectes del campus, que és un dels més importants del país», ha assenyalat, i ha celebrat que l’hospital «ara pot assumir el repte de convertir-se en un espai referent en salut, però també amable per a treballadors i pacients».

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona