Situació crítica

Rescatades més de 50 mascotes abandonades en 15 dies a Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma

  • També hi ha hagut 10 peticions a l’Ajuntament de Badalona per cedir animals de companyia per falta de recursos o impossibilitat per cuidar-los

Rescatades més de 50 mascotes abandonades en 15 dies a Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha alertat aquest dimarts de l’augment d’abandonaments d’animals de companyia a la ciutat i municipis veïns, ja que durant la primera quinzena de juliol el Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CAACBN) ha recollit més de 50 mascotes abandonades. Del total d’animals acollits per aquest centre al juliol –que dona servei als municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet–, prop de 40 són gossos i la resta gats.

Les xifres d’abandonament registrades al juliol dupliquen les que es registren habitualment altres mesos de l’any, segons ha informat el consistori badaloní. A les dades d’abandonament, aquest mes s’han afegit les 10 peticions a l’ajuntament per cedir animals de companyia per falta de recursos o impossibilitat per cuidar-los.

El CAACBN es troba en una situació crítica per l’alta ocupació, amb falta de places per atendre més animals, i des de l’Ajuntament de Badalona s’ha fet una crida a la responsabilitat sobre el que suposa un animal de companyia i la conscienciació sobre l’abandonament.

Notícies relacionades

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha lamentat les «situacions inhumanes» que s’estan trobant, com la d’una gossa lligada en un parc amb els seus sis cadells en una capsa de cartró. Trenado també ha fet èmfasi en «la importància i els beneficis d’adoptar en lloc de comprar a l’hora d’incorporar un animal de companyia a la família», i ha recordat que les mascotes «no són una joguina».

Llegeix totes les notícies de Badalona i Santa Coloma a EL PERIÓDICO Badalona i EL PERIÓDICO Santa Coloma