Tecnologia

Badalona i la UPC comencen a perfilar l’avantprojecte del futur centre de recerca d’impressió 3D per a la CACI

  • L’Ajuntament té reservada una partida de 3,5 milions d’euros, però caldrà finançament extern per adequar l’antiga fàbrica

Badalona i la UPC comencen a perfilar l’avantprojecte del futur centre de recerca d’impressió 3D per a la CACI

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) i la Fundació CIM (Computer Integrated Manufacturing) de la UPC tenen previst firmar en les pròximes setmanes l’acord amb què es pretén establir a l’antiga fàbrica CACI un centre de recerca tecnològica vinculat a la impressió 3D. No obstant, els dos organismes comencen ja a treballar en un avantprojecte que permeti «dimensionar econòmicament» el pla, segons va detallar el director d’aquesta fundació, José Maria Cabrera, a Ràdio Ciutat de Badalona.

D’entrada, el consistori té una reserva de 3,5 milions en el pressupost d’inversions per destinar-los a la CACI, una quantitat del tot insuficient per adequar l’antiga fàbrica, de més de 4.000 metres quadrats i de la qual només es conserva la part externa.

El projecte de la UPC es negocia des de fa mesos i el consistori el veu amb molt bons ulls, perquè implica portar a la ciutat un projecte «d’impacte nacional», que aporta valor afegit i que, a més, preveu espais reservats oberts a la ciutadania. El projecte preveu allotjar-hi recerca, docència, espais culturals municipals i també àrees de coworking per a empreses.

El primer tinent d’alcalde, Àlex Montornès, va afirmar que hi ha «molt bona sintonia» amb la UPC per tirar endavant el projecte, però va admetre que encara és aviat per posar dates. Malgrat la partida reservada en el pressupost municipal, per a la transformació de la CACI «faltarà finançament» que s’haurà de sol·licitar a administracions supramunicipals.

Notícies relacionades

Amb el projecte de la UPC queda automàticament descartada l’arribada a la CACI del Museu del Còmic, un dels projectes que més havia sonat per a aquest equipament. No obstant, des del consistori afirmen que el compromís amb el museu és total i recorden que hi ha altres edificis «atractius» per buscar un espai alternatiu en cas que es pogués arribar a concretar el projecte.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO