Emergències

El SEM activa el vol nocturn a l’heliport de l’Hospital Can Ruti de Badalona

  • Està previst que se’n puguin beneficiar prop de 80 pacients a la franja nocturna

  • L’Hospital Germans Trias i Pujol presta atenció sanitària d’alta complexitat als 800.000 habitants del Barceloní Nord i el Maresme

El SEM activa el vol nocturn a l’heliport de l’Hospital Can Ruti de Badalona

Hospital Germans Trias i Pujol

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha començat a operar en vol nocturn a l’heliport de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès), una ampliació horària del servei de trasllats en helicòpter que pot beneficiar prop de 80 pacients a l’any. Aquest nou servei, va explicar dilluns passat el centre en un comunicat, s’activarà quan sigui necessari un trasllat hospitalari en horari nocturn –de les 20.00 a les 08.00 hores– entre altres centres que també operin de nit i l’Hospital Germans Trias com a centre receptor terciari.

L’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) presta atenció sanitària d’alta complexitat als 800.000 habitants del Barcelonès Nord i el Maresme, i és l’hospital de referència per a fins a 1,2 milions de persones en el cas de determinades patologies, com la cirurgia cardíaca i l’atenció als pacients amb ictus.

«Fer el trasllat en helicòpter ens permetrà reduir en més de 30 minuts el temps de trajecte, un factor que és vital en casos de patologies temps-dependents com l’ictus, l’infart o el politraumatisme greu», ha remarcat la cap de la Unitat de Mitjans Aeris del SEM, Merche Val. Així mateix, també és essencial en aquelles patologies que requereixen unes condicions d’estabilitat durant el trajecte que no s’aconsegueixen amb el transport terrestre, com per exemple els aneurismes i traumatismes d’alta energia, ha afegit.

«Això permetrà que pacients amb patologia temps-dependents es puguin beneficiar d’una atenció terciària més precoç també en horari nocturn», ha celebrat, per la seva banda, el director assistencial de l’Hospital Germans Trias, Josep Maria Mòdol.

Uns 80 pacients a l’any

Actualment, l’hospital rep una mitjana de 40 pacients anuals traslladats per via aèria en horari diürn, i ara amb l’ampliació del servei està previst que se’n puguin beneficiar prop de 80 pacients a la franja nocturna.

Notícies relacionades

Per poder operar durant la nit, el centre ha portat a terme obres de millora de la superfície de l’heliport, com la instal·lació de sistemes d’il·luminació renovats i una nova estació meteorològica.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO