Tecnologia i salut

Can Ruti utilitza ulleres de cine per tranquil·litzar els menors que passin per una ressonància magnètica

  • «Col·laboren més amb aquest tipus de prova, ja que estan distrets i no els suposa una experiència traumàtica», assevera la cap del Servei de Pediatria

  • Les ulleres de cine s’han finançat amb la donació solidària de l’ONG ChasCar i del Club Joventut Badalona

Can Ruti utilitza ulleres de cine per tranquil·litzar els menors que passin per una ressonància magnètica

Can Ruti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès) i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge Metropolitana Nord han adquirit unes ulleres de cine que aïllen els menors durant una ressonància magnètica i «els permet estar més tranquils». Per als menors fer-se una ressonància magnètica pot ser «sinònim d’angoixa» perquè han d’estar molt quiets durant la llarga estona que dura l’exploració dins d’un tub semitancat que emet sons forts, informen des del Trias i Pujol (Can Ruti).

«Gràcies a les ulleres, nenes i nens col·laboren més amb aquest tipus de prova, ja que estan distrets i no els suposa una experiència traumàtica», assevera Maria Méndez, cap del Servei de Pediatria de Can Ruti.

Dimecres passat, una nena de vuit anys, de les primeres a provar aquest sistema, explicava que l’experiència li havia semblat «molt maca» perquè, mentre durava la ressonància, havia estat veient Toy Story. Sira Domènech, cap de l’Àrea d’Imatge Pediàtrica de l’IDI Metropolitana Nord, assegura que «aquestes ulleres permeten un sistema d’àudio i vídeo tancat mitjançant fibra òptica que fa que el nen es trobi com dins d’un cine».

Notícies relacionades

Les ulleres de cine s’han finançat amb la donació solidària de l’ONG ChasCar i del Club Joventut Badalona, i a l’aportació, tant econòmica com d’assessorament tècnic, de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO