Recaptar fons

Badalona acollirà la X Cursa Benèfica Malalties Minoritàries el 27 de febrer

  • L’ha organitzat Associació de Veïns Turó Caritg, conjuntament amb la Plataforma Acció Badalona i l’Associació de Comerciants Piferrer Salut Alta

  • Hi haurà dues curses principals, tot i que totes dues tindran lloc al passeig marítim: una de 5 km i una altra de 10 km

Badalona acollirà la X Cursa Benèfica Malalties Minoritàries el 27 de febrer
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Veïns Turó Caritg de Badalona (Barcelonès) ha organitzat conjuntament amb la Plataforma Acció Badalona i l’Associació de Comerciants Piferrer Salut Alta, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la X Cursaa Benèfica Malalties Minoritàries, que se celebrarà el 27 de febrer del 2022, a les 10.30 h, al passeig Marítim de Badalona.

La cursa està oberta a tots els ciutadans majors de catorze anys, tot i que des de l’organització recorden que els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult que se’n responsabilitzi i que els tutors legals hauran d’entregar una autorització firmada quan recullin el dorsal del menor.

Hi haurà dues carreres principals, tot i que totes dues tindran lloc al passeig marítim: una de 5 km i una altra de 10 km. La de 5 km es podrà fer caminant. També s’ha preparat una cursa de 400 metres (per a nens de 6 a 9 anys) i una 700 metres (per a nens 10 a 12 anys), que són gratuïtes. Amb tot, des de l’organització incideixen que el temps màxim per acabar la carrera serà d’1 hora i 50 minuts.

«La inscripció té un cost de 10 euros per als participants del xip groc en propietat i de 12 per als qui no tenen xip», assenyalen els organitzadors. Així, els corredors que vulguin samarreta hauran de pagar 5 euros més. La inscripció es tancarà el 24 de febrer.

Com a amfitriona de la cursa, l’activitat comptarà amb la corredora badalonina paralímpica Melany Bergés, campiona d’Europa 2016 en 400 metres i diploma olímpic de 400 metres als Jocs Paralímpics Rio 2016, entre altres triomfs.

Finançar la recerca

La cursa és benèfica per a les malalties minoritàries o rares i els beneficis aniran destinats a l’Institut de Recerca d’IGTP de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, concretament, al Grup de Recerca de Malalties Neuromusculars i Neuropediàtriques.

Notícies relacionades

Des del grup de recerca de Can Ruti afegeixen que, els qui estiguin interessats a ajudar el projecte més enllà de la carrera, poden fer-ho a través de petites donacions, de manera que permetin al centre hospitalari «finançar la recerca en malalties minoritàries».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO