Cultura local

El Teatre Margarida Xirgu acull la tornada de l’espectacle ‘Laika’ a Badalona

  • L’obra va ser confeccionada el 2018 per la companyia badalonina Xirriquiteula Teatre a la Mobba

El Teatre Margarida Xirgu acull la tornada de l’espectacle ‘Laika’ a Badalona

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La guanyadora del premi Max 2021 al millor espectacle per al públic infantil, juvenil o públic familiar, Laika, torna a Badalona (Barcelonès) després d’haver passat per tota mena de teatres, fires i festivals.

Confeccionada el 2018 per la companyia badalonina Xirriquiteula Teatre a la Mobba i, després, amb residència artística al mateix teatre on ara es podrà tornar a veure, el Teatre Margarida Xirgu, l’espectacle Laika ha viscut tantes aventures com la gosseta protagonista de qui agafa el nom.

A través de retroprojeccions, titelles, autòmats i gestos, la companyia explica la història de la gossa astronauta de l’URSS que va passar a la història per ser el primer ésser viu d’orbitar al voltant de la Terra. Però, ¿qui era la Laika? ¿d’on venia? ¿i com va acabar a la nau Sputnik II? Al llarg dels 55 minuts de durada, l’obra repassarà totes aquestes qüestions.

Notícies relacionades

A més del premi Max 2021 al millor espectacle per al públic infantil, juvenil o públic familiar, Laika també ha guanyat: el premi Drac d’Or del Jurat Infantil, Fira Titelles de Lleida 2018, el premi Fetén 2019 a la millor direcció i el premi BBVA de teatre 2019.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO