Reciclatge

Badalona i Deltebre s’uneixen a una iniciativa de recollida de residus del mar

  • A les 212 naus que ja participaven a Catalunya, s’afegeixen 22 barcos d’arts menors a Deltebre i 6 embarcacions de tremall a Badalona

Badalona i Deltebre s’uneixen a una iniciativa de recollida de residus del mar

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els ports dels municipis de Deltebre (Baix Ebre) i Badalona (Barcelonès) s’han unit a una iniciativa d’Ecoembes i la Fundació ECOALF per recollir residus dels fons marins, que posteriorment seran reciclats i transformats en nous productes. Sota el lema ‘Upcycling the Oceans’, 16 ports catalans i 1.000 pescadors al capdavant de 240 barcos pesquers participen en la iniciativa, posada en marxa el 2016, que busca recuperar residus marins i donar-los una segona vida a través del reciclatge i l’economia circular.

Als 212 barcos que ja participaven a Catalunya –ubicats als ports de Cambrills, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, Les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Tarragona, Arenys de Mar, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Blanes, Llançà, Palamós, Port de la Selva i Roses-, ara s’han sumat 22 barcos d’arts menors a Deltebre i 6 embarcacions de tremall a Badalona. El projecte a Badalona porta funcionant des de finals del 2021, mentre que a Deltebre començarà a portar-se a terme a partir d’aquest mes.

A cada un dels 16 ports, hi ha instal·lats contenidors perquè els pescadors hi dipositin correctament els residus que recuperen del mar. El secretari de la Confraria de Pescadors de Badalona, Daniel Querol, ha explicat que s’han unit al projecte d’Ecoembes i ECOALF per aportar el seu «gra de sorra» en la millora dels entorns marins.

«Des de fa anys, els pescadors de la nostra confraria es troben escombraries de tota mena a les xarxes, sobre tot plàstic i tovalloletes. Un problema que cada vegada va a més, i sentim la necessitat de fer alguna cosa al respecte», ha afegit Querol.

Xarxa de pesca passiva d’escombraries

La directora de la Fundació ECOALF, Irene Díez, ha assenyalat que els ports de Deltebre i Badalona ajudaran el projecte a consolidar-se com «la xarxa de pesca passiva més gran d’escombraries».

Notícies relacionades

«Tradicionalment, ‘Upcycling the Oceans’ s’ha centrat en la flota d’arrossegament, ja que en el fons és on acaba un 70% de les escombraries marines, però les arts menors també s’enfronten a aquest problema i volen aportar el seu gra de sorra», ha conclòs Díez.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO