Impressió i distribució de fullets

Albiol va multiplicar per 22 la despesa diària en fulls informatius durant els dies previs a la moció de censura

  • Es van gastar 5.800 euros de gener a octubre i 11.800 euros en les tres setmanes de crisi política

Albiol va multiplicar per 22 la despesa diària en fulls informatius durant els dies previs a la moció de censura

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
ACN

La despesa en fulls informatius que distribueix l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) va créixer de manera exponencial en els dies previs a la moció de censura. Segons dades de la despesa municipal a què ha tingut accés l’ACN, el govern de Xavier García Albiol va gastar 11.800 euros en la impressió i distribució de fullets des del 13 d’octubre, quan esclata la polèmica dels papers de Pandora, i fins al ple del 8 de novembre, en què es va consumar el relleu a l’alcaldia.

Per aquests mateixos conceptes, la despesa durant tota la resta de l’any va ser de 5.800 euros. En tres setmanes es va gastar el doble que en els nou mesos anteriors o, el que és el mateix, la despesa mitjana diària es va multiplicar per 22.

Fonts del PP defensen que aquesta despesa està «totalment» desvinculada de qualsevol intencionalitat política i que s’ajusta al contracte en vigor a l’Ajuntament per a impressió i distribució d’informació municipal relacionada amb projectes urbanístics que impulsa el consistori, presentacions i, de vegades, també per a talls de carrer: «És informació als veïns».

Una de les partides que expliquen l’increment és la distribució d’informació relacionada amb la presentació d’unes noves rampes mecàniques al carrer Juan Valera, el 2 de novembre passat, sis dies abans de la moció de censura. Només aquesta campanya ja va costar més de 7.000 euros, dels quals 6.700 estan en concepte de distribució perquè es va contractar d’urgència.

Es dona la circumstància que el projecte que es va presentar d’urgència al novembre no està previst que s’executi fins a la primavera del 2022. Durant aquest període també es van fer accions per informar d’obres en altres carrers i places, arranjament de parcs o l’inici d’obres del canal del Gorg.

També en el cas del canal del Gorg, la comunicació als veïns es va fer a finals d’octubre i la data d’inici del projecte no es va fixar fins a l’abril del 2022. En total són 24 comunicacions i més de 50.000 fulls informatius repartits en els 27 dies del 13 d’octubre al 8 de novembre. En els nou mesos anteriors s’havien repartit 62.000 fulls informatius.

Repartiment de fullets del nou govern

El govern sorgit de la moció de censura fa poc més d’un mes que és al càrrec i la distribució de fullets informatius no s’ha aturat, tot i que se n’ha frenat el ritme. En aquest temps, la despesa en fulls informatius de l’Ajuntament ha sigut de 2.050 euros en un total de set comunicacions a la ciutadania.

Notícies relacionades

El gruix de la despesa en les primeres setmanes del mandat de Rubén Guijarro (PSC) se l’emporta la campanya de comunicació de Nadal amb el repartiment de 20.000 fullets. També en aquests últims dies s’han distribuït 800 fulls informatius sobre un tall al trànsit del carrer Francesc Layret.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO