Col·lectius vulnerables

La Creu Roja tanca el seu Banc d’Aliments a Badalona per acumulació d’impagaments de l’Ajuntament

  • Després de finalitzar el mes, el consistori deurà a l’entitat més de dos milions d’euros per un cúmul de factures sense pagar des de juny del 2020

  • Des del PP assenyalen que la intervenció municipal «no estava d’acord amb algunes factures d’aquest servei» i que es va demanar una auditoria per a aquestes

  • Segons remarquen des de la Creu Roja, el Banc d’Aliments de Badalona està atenent més de 1.000 famílies vulnerables de la ciutat

La Creu Roja tanca el seu Banc d’Aliments a Badalona per acumulació d’impagaments de l’Ajuntament
2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La Creu Roja del Barcelonès Nord tancarà el seu Banc d’Aliments a Badalona el 30 de novembre. Així ho confirmen a aquest diari fonts de l’entitat, que expliquen que es deu a «un tema legal sense resoldre» que no «ens permet continuar amb aquesta tasca» que van iniciar a petició de l’Ajuntament de Badalona durant el primer confinament per la Covid-19.

El regidor de Protecció Social a les Persones i tercer tinent d’alcalde, David Torrents, assenyala que la decisió de la Creu Roja de tancar el Banc d’Aliments es deu al fet que, després de finalitzar el mes, el consistori deurà a l’entitat més de dos milions d’euros per un cúmul de factures impagades des de juny del 2020, durant el mandat del popular Xavier García Albiol.

En la mateixa línia que ja va avançar Badalona Comunicació, Torrents explica que el banc es va crear tot just començar la pandèmia com a mesura d’emergència i que es van pagar els serveis de l’entitat durant els quatre primers mesos, però que el juliol del 2020 s’havia de fer una licitació i un contracte per a aquest servei que mai es va arribar a fer. D’altra banda, dijous passat, la regidora del PP Cristina Agüera va remarcar en la tertúlia de Badalona Matí que, després de pagar les factures dels primers mesos, «s’ha continuat donant aquest servei», però que la intervenció municipal «no estava d’acord amb algunes factures d’aquest servei» i que es va demanar una auditoria per a aquestes.

«És un tema tècnic, a partir d’aquí, aquestes factures han de seguir el procés administratiu, que és el que ens va demanar la intervenció per poder procedir amb la tramitació», va dir Agüera.

Més de 1.000 famílies ateses

Segons remarquen des de la Creu Roja, el Banc d’Aliments de Badalona està atenent més de 1.000 famílies vulnerables de la ciutat i incideixen en el fet que, perquè aquest servei pugui continuar, «és necessari que l’Ajuntament trobi la fórmula legal per donar cobertura a aquest».

D’altra banda, el regidor de Protecció Social a les Persones, David Torrents, assenyala que la setmana que ve tenen prevista una reunió amb l’entitat per abordar el tema i que, en cas de no trobar solució, el tema pot acabar en la Comissió Jurídica Assessora perquè aquesta dictamini si l’Ajuntament ha de pagar o no a la Creu Roja.

Col·lateralment, explica, el govern local ha arribat a un acord per derivar unes 300 de les famílies vulnerables que fins al 30 de novembre reben atenció del Banc d’Aliments a Càritas i que estan treballant per derivar altres famílies a altres bancs d’aliments de la ciutat i parròquies perquè puguin continuar rebent atenció. «Ningú es quedarà sense servei», diu el tercer tinent d’alcalde.

«La idea també és mirar de disminuir el nombre de lots d’aliments i donar a les famílies targetes moneders perquè puguin comprar els aliments que prefereixin. Així, per exemple, també poden comprar carns o altres productes frescos, als quals amb els lots normalment no pots accedir, afirma Torrents.

Notícies relacionades

Al seu torn, el govern local ara diu que treballa per posar en marxa un menjador social de cara a principis del 2022, tot i que encara sense especificar les dates.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO