Urbanisme

Un jutge suspèn la demolició de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

  • La resolució recorda que hi ha un informe de la Generalitat que avala la declaració de l’edifici com a BCIL

  • El jutge també demana als demandants una fiança de 54.000 euros pels perjudicis que podria provocar la parada si es demostra que cal tirar a terra la Mobba

Un jutge suspèn la demolició de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

ACN / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts
ACN

El jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona ha acceptat les mesures cautelars reclamades pel Grup de Treball sobre la Mobba i ha acordat deixar en suspens la demolició de l’antiga fàbrica de bàscules de Badalona (Barcelonès).

Segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, l’Ajuntament no ha justificat l’interès públic de fer caure l’edifici i recorda que si s’acabés consumant la demolició deixaria sense efecte una hipotètica declaració de l’immoble com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). En aquest sentit, la resolució del jutge recorda que ja al mes de juny, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat suggeria a l’Ajuntament que protegís l’edifici pel seu «interès» i «qualitats arquitectòniques».

La decisió del jutge arriba pocs mesos després que el govern de Xavier García Albiol iniciés els treballs previs a la demolició, consistent a deixar l’edifici buit de rebutjos i a classificar tot aquell material que pogués ser perillós. La demolició de l’estructura havia d’iniciar-se aquesta mateixa tardor i la previsió del PP era deixar el solar buit a l’estiu del 2022.

Parada condicionada

Com que tècnicament els treballs ja estan iniciats, el jutge també demana als demandants una fiança de 54.000 euros pels perjudicis que podria provocar la parada de la demolició si es demostra que, finalment, cal tirar la Mobba a terra. De fet, l'aturada de la demolició està condicionada que es presenti aquesta fiança.

Notícies relacionades

El Grup de Treball sobre la Mobba estudia ara recórrer la fiança al considerar que és massa elevada i que està mal argumentada.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO