«Sant Pep no es toca»

Manifestació a Badalona per la reobertura del pavelló del Club Bàsquet Sant Josep

L’afició de l’equip reclama solucions perquè es pugui tornar a jugar al recinte, clausurat per l’Ajuntament al juny

Manifestació a Badalona per la reobertura del pavelló del Club Bàsquet Sant Josep

Twitter @CBSantJosep

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de persones s’han mobilitzat aquest matí a Badalona per demanar la reobertura del pavelló del Club Bàsquet Sant Josep, el qual va ser clausurat per l’Ajuntament de Badalona a finals de juny a instàncies d’un veí davant l’«absoluta sorpresa» del col·lectiu esportiu.

La manifestació ha arrencat al pavelló del conjunt, les instal·lacions del Centre Parroquial Sant Josep, fins a desplaçar-se posteriorment fins a la plaça de la Vila i tornar a la plaça Rector Rifé de Badalona.

Amb pancartes i crits de «Sant Pep no es toca», els seguidors i la comunitat de l’equip, composta per unes 300 famílies, han reclamat solucions perquè es pugui tornar a jugar al recinte clausurat fa una mica més de dos mesos a causa que l’Ajuntament de Badalona va assegurar que, arran de la denúncia d’un veí, està obligat a fer obres de reforma per reduir l’impacte de sorolls i vibracions en l’estructura.

L’històric del cas

En el moment de la clausura del pavelló, el Centre Parroquial Sant Josep, al qual està adscrit el club de bàsquet, va recordar que a finals del 2019 volia requalificar el terreny esportiu per construir una residència de gent gran, projecte que va ser rebutjat per l’Ajuntament.

Més tard, el gener del 2020, el consistori va començar un expedient administratiu per falta de llicència d’activitats a les instal·lacions que es van precintar. Poc després, no obstant, el club va presentar un projecte tècnic per obtenir aquesta llicència, i a l’abril l’Ajuntament l’hi va concedir amb la condició que fessin les diverses obres acordades.

Notícies relacionades

Sobre les reformes, el club insisteix que van rebre el requeriment de pagament de les taxes i critica que «sense previ avís» van veure com els precintaven l’espai. Segons va explicar l’entitat al juny, estaven en converses amb el govern local per poder mantenir la seva activitat mentre acabaven de tramitar tota la documentació per fer les obres.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments