50 anys al barri de Bufalà

Educació afirma que el Col·legi Boix de Badalona no passarà a la xarxa pública

  • «Hi ha un protocol que requereix una petició per part de la titularitat que no tenim», remarca el conseller Josep Gonzàlez-Cambray

  • Uns 275 alumnes es mantenen als llimbs i poden ser ressituats en centres alternatius per estudiar el curs vinent

Educació afirma que el Col·legi Boix de Badalona no passarà a la xarxa pública

ACN / Pol Solà

1
Es llegeix en minuts
EFE

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dijous que «no és possible» incorporar a la xarxa pública l’escola concertada Boix de Badalona (Barcelonès), que ha anunciat el tancament per al curs vinent després de perdre el concert en l’etapa d’infantil. El pas de la xarxa concertada a la pública «no és possible» perquè per això «hi ha un protocol que requereix una petició per part de la titularitat que no tenim», ha indicat el conseller, que ha afegit que a més s’han de donar una sèrie de condicions.

En concret, Gonzàlez-Cambray ha assenyalat que el canvi de titularitat ha «de donar resposta a necessitats d’escolarització» i al barri de Bufalà, on hi ha l’escola, «hi ha places disponibles per ubicar una bona part dels alumnes».

Així mateix, el conseller ha recordat que altres condicions que s’han de complir per portar a terme el canvi de titularitat són que l’edifici compleixi les condicions necessàries i que el canvi sigui econòmicament viable, i ha afegit que «a 15 dies de començar el curs no som a temps de portar a terme tots els tràmits per crear un centre públic».

Sense autorització per al tancament

A mitjans de juny, els responsables de l’escola Boix, que fa 50 anys que és al barri de Bufalà de Badalona, van anunciar a les famílies dels seus alumnes el tancament del centre després de perdre el concert en l’etapa infantil.

Notícies relacionades

Al respecte, el conseller ha recordat que l’escola «té concertada l’etapa de primària i secundària», per la qual cosa «no compartim el tancament d’aquesta manera i no el podem autoritzar», ha dit, i ha afegit que, si finalment l’escola tanca les portes, els prop de 300 alumnes afectats «comptaran amb l’acompanyament de la conselleria per començar el curs en un centre finançat amb fons públics».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO