Després de les protestes a Llefià

Badalona plantejarà suspendre l’atorgament de llicències per a cases de joc i apostes

El debat s’abordarà en el ple del 27 de juliol i es proposarà la prohibició pel termini d’un any

Badalona plantejarà suspendre l’atorgament de llicències per a cases de joc i apostes
1
Es llegeix en minuts
ACN

El ple de Badalona (Barcelonès) de dimarts, 27 de juliol, debatrà suspendre durant un any l’atorgament de llicències per a les activitats relatives als jocs d’atzar i sales d’apostes. La proposta fa referència a l’atorgament de llicències i admissió de comunicats per a l’exercici de les activitats relatives als jocs d’atzar, així com les llicències o títols habilitants per fer obres destinades a l’obertura o ampliació de locals o edificacions destinats a aquestes activitats, així com d’instal·lació o ampliació d’activitats i usos i altres autoritzacions municipals per implantar les activitats de jocs d’atzar.

Així, es vol replantejar i ordenar els establiments de la ciutat, on en el dia d’avui no hi ha cap establiment d’aquest tipus.

Ja el mes de maig l’oposició en bloc va demanar a l’alcalde, Xavier García Albiol, que utilitzés els mecanismes que té al seu abast per evitar l’obertura d’un bingo al barri de Llefià.

Guanyem Badalona en Comú, Junts per Catalunya, el PSC, ERC i Badalona en Comú Podem consideraven que l’activitat d’una casa d’apostes pot comportar «problemes d’ordre públic» i «inseguretat a la zona», amb un increment de sorolls i molèsties, a part de l’impacte social negatiu al barri, on hi ha famílies amb una economia precària.

Notícies relacionades

En un comunicat, Albiol assegura que tot i que en aquest moment no hi ha previsió que s’instal·lin moltes sales d’apostes a la ciutat, «si s’aprova en el ple aquesta suspensió permetrà disposar de tot un any per fer un replantejament de la situació dels establiments de jocs d’atzar a Badalona». L’objectiu, diu, és «treballar en la seva ordenació».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO