Mirada creativa i científica

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull una exposició sorgida entre la botànica i l’art

  • La mostra és el resultat de dos anys de producció creativa per part d’una trentena de botànics i artistes d’Espanya, Portugal, Itàlia i el Brasil

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull una exposició sorgida entre la botànica i l’art

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts

El Centre Cultural El Carme de Badalona (Barcelonès) acollirà a partir de l’1 de juny i fins al 25 de juliol l’exposició HerbArt: Botànica i creació artística, organitzada per la Universitat de Barcelona (UB), que recull més de seixanta obres fruit del diàleg interdisciplinari entre trenta artistes i botànics sobre l’entorn natural.

La mostra, segons ha explicat la Universitat de Barcelona aquest divendres en un comunicat, és el resultat de dos anys de producció creativa per part d’una trentena de botànics i artistes d’Espanya, Portugal, Itàlia i el Brasil, al voltant de l’estudi de la flora i l’herbari.

Les obres s’exposaran en tres espais simultanis, l’hivernacle del jardí Ferran Soldevila de la Universitat de Barcelona, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la sala d’exposicions Josep Uclés del Centre Cultural El Carme a Badalona, seu principal de la mostra.

Mirada creativa i científica

El projecte, liderat per la UB i l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), reuneix les investigacions i produccions artístiques i documentals fetes durant aquest període, en què la flora i l’herbari s’han tractat com a «font d’inspiració, estudi i reflexió des de la mirada creativa i científica».

Les obres exposades articulen un recorregut per quatre eixos temàtics sobre els quals els artistes i botànics han desenvolupat els seus processos: la fragilitat i la destrucció, la contemplació, la diversitat i la singularitat, i la resiliència.

Notícies relacionades

L’exposició, coordinada per Mar Redondo i Eva Figueras, es completarà amb la publicació del llibre HerbArt, confluències entre art i ciència (Edicions UB), en què es recollirà una selecció de les investigacions i 40 obres d’art il·lustrades a tot color.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO