Possibilitat d’aprovar una moratòria

Badalona vol evitar la instal·lació de noves cases d’apostes

Albiol avisa que no té «cap possibilitat» d’impedir la instal·lació d’un bingo a Llefià perquè ja té llicència

Badalona vol evitar la instal·lació de noves cases d’apostes
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha aprovat una moció amb el recolzament de tots els partits polítics per evitar que s’instal·lin a la ciutat noves cases d’apostes. El moviment arriba després que una empresa hagi aconseguit llicència per obrir al barri de Llefià. L’alcalde, Xavier García Albiol, s’ha compromès a estudiar la possibilitat d’aprovar una moratòria per poder regular urbanísticament aquest tipus de negocis, però avisa que el consistori no té «cap possibilitat» d’aturar el bingo de Llefià perquè ja té llicència. L’oposició carrega contra el govern del PP, que es justifica apuntant al Govern: «Les llicències les dona la Generalitat».

En aquest sentit, Albiol també ha avisat que si tira endavant la moratòria «ha de fer-se bé», per evitar que les empreses del sector puguin portar-la als jutjats. També el tinent d’alcalde de Territori, Daniel Gràcia, mostra «predisposició» per tramitar una suspensió de llicències, però no ha entrat a concretar quins seran els següents passos.

La moció ha votat a iniciativa dels veïns del barri, que demanen regular de manera restrictiva els requisits necessaris per a l’obtenció de llicències de cases d’apostes, que s’estableixin protocols per evitar-hi l’accés de menors, que es prohibeixi la publicitat de cases d’apostes i joc ‘online’ a la ciutat, i que les administracions supramunicipals actualitzin la llei del joc.

L’oposició culpa el PP

El regidor de Guanyem Toni Flores exigeix al Govern d’Albiol que «compleixi» el contingut de la moció presentada pels veïns per poder «posar ordre» en el model d’oci a la ciutat: «Hem de defensar un oci sa». En aquest sentit, Flores avisa de les «seqüeles» que pot generar un centre d’aquestes característiques al barri. Per la seva banda, els socialistes asseguren que la ciutat no necessita aquest tipus de negoci. La regidora Andrea Zapata explica que el bingo pot generar problemàtiques de seguretat, soroll i ludopatia, i critica que socialment s’hagin «normalitzat» les apostes. Pel PSC l’obertura d’aquest bingo podria ser un perillós precedent per a altres locals d’aquest tipus.

També la regidora dels comuns Rosa Trenado demana al govern municipal del PP que sigui «taxatiu» i es comprometi a impulsar una nova ordenança que intenti paralitzar l’obertura del bingo i que faci que en el futur no se’n pugui instal·lar cap més. Des d’ERC, Anna Lara defineix el bingo com «una bomba» per a un barri ple de desigualtats i que pot generar nous problemes.

Notícies relacionades

El portaveu de JxCat al consistori, David Torrents, demana a Albiol que actuï de la mateixa manera que ho va fer amb els centres de culte: «Va prohibir perquè no volia mesquites i ara demanem el mateix», diu. Torrents assegura que l’ajuntament té eines, via ordenança, per «dificultar» la instal·lació d’aquest tipus d’espais.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO