Al Gorg

Desallotgen els migrants acampats al solar de la nau incendiada a Badalona

  • L’Ajuntament havia sol·licitat aquest desallotjament per finalitzar les obres de demolició de la nau incendiada

  • La interlocutòria del Jutjat es va notificar dijous passat al consistori i donava de termini aquesta setmana 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts al matí, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Badalona han desallotjat els migrants que es mantenien acampats al solar de la nau incendiada del barri del Gorg, segons ha informat l’Ajuntament de Badalona en un comunicat. Des del consistori assenyalen que el govern municipal havia sol·licitat aquest desallotjament al jutjat per «finalitzar les obres de demolició de la nau incendiada el mes de desembre passat».

El Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va enviar la interlocutòria dijous passat a l’Ajuntament i donava de termini aquesta setmana per portar a terme l’actuació. Després de finalitzar el desallotjament, s’han iniciat els treballs per a la construcció del mur delimitador de la finca, que es preveu que estigui finalitzat al llarg d’aquesta setmana.

Segons els informes de Serveis Socials, entre 8 i 10 persones habitaven el solar que ha sigut desallotjat. En una reunió mantinguda entre el consistori i els seus representants el divendres de gener, «els tècnics municipals van tornar a oferir allotjament i manutenció provisional per a tots ells, opció que va tornar a ser rebutjada», asseveren des de l’Ajuntament.

Així, el departament de Serveis Socials també ha sigut present durant el desallotjament «per atendre les persones que ocupaven el solar», afegeixen.

Tornada al lloc de la tragèdia

El 30 de desembre, els migrants que residien a la nau que es va cremar a Badalona van tornar per sorpresa a la parcel·la de la tragèdia, en la qual van morir quatre persones i gairebé un centenar més van perdre la casa on vivien des de feia diversos anys.

Notícies relacionades

En aquell moment eren unes cinquanta persones que feia diverses setmanes que acampaven al carrer i que van prendre la decisió de tornar al lloc del qual van ser expulsats per les flames després de conèixer que una jutge havia autoritzat una acció policial per expulsar-los de l’espai públic on s’havien instal·lat provisionalment, a la rambla del Gorg de Badalona.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA