Rescat marítim

L’Open Arms salpa al Mediterrani per Nadal en la seva missió número 79

  • Es tracta de l’únic barco d’una entitat humanitària que no està bloquejat en aquests moments

  • L’ONG de Badalona llançat també una campanya de sensibilització sobre les vides a la deriva i la realitat present al Mediterrani

L’Open Arms salpa al Mediterrani per Nadal en la seva missió número 79
1
Es llegeix en minuts

L’Open Arms, vaixell insígnia de l’ONG homònima de rescat marítim, ha salpat aquesta nit des del port de Barcelona cap al Mediterrani central, on passarà el Nadal en el marc de la seva missió número 79. Tal com ha informat l’ONG de Badalona, es tracta de l’únic barco d’una entitat humanitària que no està bloquejat en aquests moments, per la qual cosa es mantindrà en aigües internacionals per rescatar les persones vulnerables que necessitin ajuda al mar.

Coincidint amb aquestes dates festives, Open Arms ha llançat també una campanya de sensibilització sobre les vides a la deriva i la realitat present en el Mediterrani sota l’etiqueta #UnPaperMoltImportant, que apel·la a la ciutadania per «salvar aquest Nadal».

«Depèn de tu, de tothom», assenyala l’ONG, que alerta dels «centenars» de nens i nenes «maltractats per les onades en el Mediterrani també per Nadal i en temps de pandèmia», els quals «fugen dels seus països amuntegats en embarcacions precàries esperant l’arribada d’altres éssers màgics carregats de salvavides».

Notícies relacionades

Es tracta, segueix l’anunci, de «famílies sense menjar, sense somriures, sense escalf» que, amb l’ajuda dels ciutadans, «tindran la possibilitat de sobreviure escapant d’un món on només compta continuar viu un dia més».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA