DADES OFERTES PER OPEN ARMS

Almenys sis migrants morts, entre els quals una nadó de sis mesos, i uns 100 de salvats en un naufragi al Mediterrani

Es tracta del segon rescat que l'ONG de Badalona realitza en poques hores després que ahir a la nit aconseguís salvar 88 persones que estaven a la deriva

S'enviarà una sol·licitud a les autoritats italianes per demanar que sis persones siguin evacuades immediatament i que la resta pugui desembarcar en un port segur

open-arms / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE / El Periódico

Almenys  sis migrants han mort, entre els quals una nadó de sis mesos,  en un naufragi al Mediterrani central i la oenegé de Badalona Open Arms  n'ha pogut  rescatar prop d'un centenar, ha informat aquest dimecres l'organització. Fonts de l'oenagé havien explicat a Efe que «tots els rescatats ja són a bord» i que  hi havia sis persones que necessitaven ser evacuades de forma urgent, entre les quals una nadó -que finalment va morir- i un noi jove.

Una vegada l'ONG acabi el recompte, enviarà una sol·licitud a les autoritats italianes per demanar que aquestes sis persones siguin evacuades immediatament i que la resta puguin desembarcar en un port segur.

L'ONG ha explicat que ha localitzat la pastera i després ha repartit armilles i mascaretes. Poc després  el terra de l'embarcació ha cedit  i totes les persones han caigut a l'aigua. Se sabia que la barca estava a la deriva des d'ahir i, després d'hores de recerca, un avió de l'operatiu  Frontex de la Unió Europea  ha precisat Open Arms la localització i el vaixell s'ha posat rumb a aquesta direcció.

De moment, sis persones han mort, però tots  els nens, excepte la nadó, han pogut ser rescatats amb vida, van assenyalar fonts de l'ONG. «Això és el que passa quan es queden  abandonades durant dies les persones al mar», van afirmar a les seves xarxes socials.

Segon rescat en 24 h

L'ONG recorda que es tracta del  segon rescat en les últimes 24 hores, després que aquest dimarts morissin tretze persones, entre elles tres dones i un menor, al naufragar el bot en el qual un grup de migrants pretenia creuar el Mediterrani per fugir de la guerra a Líbia i arribar a les costes d'Europa, segons va informar l' Organització Internacional de les Migracions.

Notícies relacionades

Es tracta del segon rescat d'Open Arms després del d'aquest dimarts, quan  va salvar 85 persones d'una embarcació molt feta malbé, amb una gran quantitat de gasolina vessada a l'interior i en la qual entrava aigua.

Más notícies de Badalona en l'edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA