COVID-19

Badalona obre convocatòria per concedir ajuts de fins a 350 euros a pimes i autònoms

Segons el consistori, la convocatòria pretén «pal·liar l'impacte de l'emergència sanitària» sobre l'activitat econòmica de la ciutat

Badalona obre convocatòria per concedir ajuts de fins a 350 euros a pimes i autònoms
Es llegeix en minuts

EFE

L’Ajuntament de Badalona ha obert aquest dimarts el termini per sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropymes afectades per la Covid-19, que podran aspirar a una prestació de fins a 350 euros.

Segons un comunicat del consistori, la convocatòria, oberta fins al 31 de desembre, pretén «pal·liar l’impacte de l’emergència sanitària» sobre l’activitat econòmica de la ciutat i es podrà tramitar en línia o amb l’ajuda oferta en quatre punts presencials que funcionen amb cita prèvia.

L’import màxim corresponent a aquesta primera convocatòria és de 1.570.000 euros per a l’exercici 2020-2021 i compta amb el finançament del Pla metropolità de recolzament a les polítiques socials municipals 2020-2023 del’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Condicions

Per poder accedir a la subvenció és necessari ser autònom o persona jurídica amb activitat econòmica activa abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i tenir seu social a Badalona.

En el cas d’autònoms, han d’haver suspès la seva activitat totalment o parcialmentcom a conseqüència del decret d’estat d’alarma i haver disminuït els seus ingressos un 75% respecte als sis mesos anteriors. En el cas de les micropimes, han de tenir un màxim de nou treballadors, un volum d’operacions no superior a dos milions d’euros anuals i també han d’haver suspès la seva activitat o tancat pel decret.

L’ajuntament aportarà, fins als 350 euros, un 50% de les despeses acreditades referents a la implantació de mesures de seguretat, protecció i salut dels treballadors relacionades amb la Covid-19 i per subministraments de serveis bàsics, comunicacions i assegurances amb un màxim de sis mesos des de la implantació de l’estat d’alarma.

Et pot interesar

Aquesta ajuda no podrà cobrir les despeses d’obres d’instal·lació, remodelació o adequació de locals, l’IVA de les factures ni impostos indirectes equivalents que siguin susceptibles de recuperació o compensació.

Mésnotícies de Badalonaa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA