SEGURETAT DAVANT LA Covid-19

Can Ruti crea un sistema que protegeix sanitaris de l'emissió d'aerosols dels pacients en cirurgies

Aquest mecanisme, batejat com a Ruti Protect Box, ja s'està utilitzant a més de 40 hospitals de tot Espanya

Ha sorgit arran de la pandèmia per garantir la llibertat del moviment dels professionals

undefined53064656 grafcat4672  badalona  barcelona   08 04 2020   personal san200430103420

undefined53064656 grafcat4672 badalona barcelona 08 04 2020 personal san200430103420 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Germans Trias de Badalona (Can Ruti) ha creat un sistema de metacrilats que serveix per protegir els professionals de l’emissió dels aerosols dels pacients en intervencions que deixen els sanitaris especialment exposats a aquest tipus de partícules.

Aquest mecanisme, batejat com a Ruti Protect Box, ja s’està utilitzant a més de 40 hospitals de tot Espanya –on s’han repartit més de 300 unitats– i ha sorgit arran de la pandèmia per garantir la comoditat i llibertat del moviment dels professionals, així com la correcta visió de tot l’equip durant la intervenció.

El seu disseny s’ha modificat diverses vegades tenint en compte les aportacions de professionals de diferents serveis implicats, com pneumologia, ginecologia i obstetrícia, o cirurgia toràcica i s’han fet proves de simulació i de validació d’usuari fins a arribar al disseny final.

«Un avenç molt significatiu»

Segons el director clínic de Ginecologia i Obstetrícia, Sergio Martínez, davant l’alt risc d’exposició a aerosols potencialment transmissors del coronavirus, van dissenyar «unes caixes protectores amb accessibilitat dels operadors per procediments sobre les vies aèries superiors com la intubació, aspiració de secrecions, fibrobroncoscòpia o traqueostomia».

Notícies relacionades

«Ruti Protect Box representa un avenç molt significatiu en la protecció dels broncoscopistes, no només pels pacients amb Covid, sinó també per a pacients afectats per altres gèrmens, com en les tuberculosis multiresistents», ha asseverat el responsable del programa d’innovació del Can Ruti, Daniel Moreno.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA