CORONAVIRUS I JOVES

La Creu Roja duu a terme una campanya de sensibilització per la Covid-19 per a joves de Badalona

L'objectiu és disminuir el risc de contagi, especialment en les trobades d'oci nocturn formals i informals dels joves

badalona-covid

badalona-covid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha encarregat a la Creu Roja el desplegament d’un dispositiu d’un miler de persones, entre voluntaris i treballadors, per portar a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la Covid-19.

L’objectiu és disminuir el risc de contagi, especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals dels joves durant l’estiu. En el cas de Badalona, la campanya fa dues setmanes que està en funcionament. Així, els informadors recorren els espais de les platges, parcs i zones més vinculades a l’oci dels joves, des de les 20 hores fins a la 1 de la matinada aproximadament, de dimarts a diumenge.

Aquests, fan activitats de sensibilització in situ, d’educació i informació sobre el virus per «fer front a possibles conductes de risc i distribueixen mascaretes protectores», expliquen des de la Creu Roja. Durant les dues primeres setmanes de la campanya, l’equip ha fet unes 200 intervencions.

Amb tot, la iniciativa pretén reduir els contagis entre joves després que «s’hagi percebut una certa relaxació de les mesures per prevenir la Covid-19 durant l’estiu entre aquest col·lectiu», expliquen des de l’organització.

Equips d’informadors

A Badalona, sis joves informadors han sigut contractats per fer aquesta tasca de sensibilització al municipi, que tindrà lloc fins a mitjans de setembre. «L’equip es complementa també amb la participació d’una desena de persones voluntàries, i es crearan així equips mixtos», assenyalen des de l’entitat.

En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 anys. Molte provenen dels projectes d’ocupació de la mateixa Creu Roja, «per la qual cosa també s’hi han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral», apunten.

La campanya de sensibilització per la Covid-19 s’ha dissenyat partint de l’experiència d’un projecte similar que Creu Roja porta a terme des de fa més de 20 anys ens espais d’oci nocturn per informar i conscienciar els joves sobre el consum de drogues i alcohol.

Campanyes en municipis de tot Catalunya

Tot i que l’acció es porta a terme a totes les demarcacions, l’activitat va arrencar en diverses poblacions, a més de Badalona, de les comarques barcelonines: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sitges, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, el Masnou, Mataró, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, Pineda, Malgrat de Mar, Terrassa, Cabrera de Mar, Vilassar, Malgrat i Sabadell.

A les comarques de Girona, es duu a terme a Figueres, Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Castelló d’Empúries i Roses, mentre que a Lleida es farà als municipis d’Alcarràs, Balaguer, Mollerusa, Lleida i Tàrrega.

Notícies relacionades

Tarragona i Terres de l’Ebre, els municipis on es porta a terme l’activitat són Calafell, Cambrils, Hospitalet de l’Infant, Salou, Tarragona, Amposta, Tortosa i Torredembarra.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA