COL·LECTIU VULNERABLE

Un total de 404 persones sense llar dormen en centres d'acolliment a Badalona

Així ho denuncia la Taula sense llar de Badalona, que critica el nivell d'«estrès» dels serveis socials que atenen les famílies vulnerables

casagemas

casagemas

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de 404 persones sense llar dormen actualment en equipaments socials a Badalona, centres d’acolliment, habitacions rellogades o espais considerats infrahabitatges.

Així ho denuncia la Taula sense llar de Badalona, una plataforma que aglutina entitats com Càritas, la Creu Roja i la Fundació Roca i Pi, que ha posat en relleu que aquesta setmana 50 persones han passat la nit al pavelló de Casagemes, habilitat per atendre aquest col·lectiu durant la crisi de la Covid-19.

A més a més, 25 persones han pernoctat en centres d’acolliment i 43 ho han fet en pisos d’inserció, però fins a 142 ho han fet en assentaments i 141 en pensions i habitacions rellogades.

«Estrès» en els serveis socials

Aquestes xifres denoten, segons la plataforma, la problemàtica de les persones sense llar al municipi, el quart més poblat de Catalunya, i el nivell d’«estrès» dels serveis socials que atenen les famílies vulnerables i que s’han vist desbordats per la pandèmia.

Notícies relacionades

Alerten així de la importància de reforçar els serveis davant l’augment de la demanda d’aliments de persones que fins ara subsistien amb feines precàries o n l’economia submergida i la situació dels quals s’agreujarà per la crisi del coronavirus.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA