L'ALCALDIA EN L'AIRE

Llauradó insta Guanyem i el PSC a evitar un «ple d'infart» a Badalona, però defuig posicionar-se

L'alcaldessa accidental descarta competir amb Guijarro i Sabater per liderar el govern

foto 3508134

foto 3508134

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó, va instar Guanyem i el PSC a arribar a una entesa en els pròxims dies per evitar un «ple d’infart» com el de fa un any, quan l’alcaldia del socialista Álex Pastor es va acordar minuts abans de la investidura. «La situació és molt tensa», va lamentar.

Llauradó va remarcar que seria un «error» no fer un govern unitari d’esquerres per evitar que governi el PP, però defuig posicionar-se cap a la candidatura de Dolors Sabater o Rubén Guijarro. «El projecte polític [amb el PSC] és vigent i volem ampliar-lo», es va limitar a dir. Després que el PSC oficialitzés que es postulava per a l’alcaldia competint contra Dolors Sabater, Llauradó ha confirmat que no presentarà candidatura.

Llauradó ha defensat aquest dimecres la continuïtat del projecte del PSC i els comuns, que ha insistit a ampliar amb la resta de forces d’esquerres. «El projecte ha d’estar per sobre dels personalismes», va afirmar l’alcaldessa accidental, que ha evitat posicionar-se a favor del socialista Rubén Guijarro o de la líder de Guanyem, Dolors Sabater.

«Álex Pastor no hi és, però el projecte polític és vigent i el volem ampliar. Això és el que hem de parlar», va remarcar.

Els comuns al centre

En el marc de les negociacions, va descartar a tota costa ser ella qui pugui liderar el govern d’esquerres. Considera que «hi ha altres partits que poden aportar molt més al projecte actual».

«Hem de partir del que ens uneix i no de presentacions de candidatures que no porten enlloc, perquè només confronten una candidatura personal contra el PP», ha afegit.

Notícies relacionades

Segons Llauradó, com a alcaldessa accidental i líder de Badalona En Comú Podem, l’objectiu és jugar un paper de «centralitat» perquè la formació és «pròxima» a propostes tant del PSC, com de Guanyem i d’ERC: «Podem jugar el paper d’unir i facilitar l’acord, i no de generar més tensió».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA