per culpa del temporal

La primera inspecció del Pont del Petroli després del temporal revela danys «més importants del previst»

Aquest divendres al matí treballadors de l'empresa que es va encarregar de la reparació del pont l'any 2017, juntament amb tècnics municipals i la regidora de l'àrea de Medi Ambient, Rosa Trenado, han visitat l'emblemàtica estructura

S'han detectat diverses afectacions estructurals greus, com la desaparició de la part final de la passarel·la, que ha quedat submergida, i la plataforma, que ha quedat totalment aïllada i espatllada, i que s'avaluaran durant els pròxims dies

visita-pont-petroli-ii

visita-pont-petroli-ii

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres al matí s’ha fet la primera inspecció tècnica per comprovar en quin estat es troba l’emblemàtic Pont del Petroli de Badalona després del fort temporal ‘Gloria’ patit a Catalunya durant els últims quatre dies. 

La primera inspecció visual de la part emergida ha servit per comprovar in situ com s’ha trencat completament l’estructura i confirmar que ha desaparegut la part final de la passarel·la –la que uneix el pont amb la plataforma on hi ha col·locada l’estació meteorològica. Així mateix, els tècnics han pogut corroborar que els danys són més importants del previst inicialment.

Danys estructurals

La part del Pont del Petroli que ha desaparegut estava formada per dos pilars que possiblement hauran quedat submergits. S’espera que en la inspecció submarina de la zona, que es farà quan l’estat de la mar ho permeti (previsiblement la setmana que ve), es puguin trobar aquestes peces.

A part d’aquesta ruptura, s’ha constatat visualment que un dels pilars de la plataforma del pont, que ha quedat aïllat, està tort i que moltes de les fustes de la passarel·la s’han espatllat o han quedat totalment inservibles. 

En els pròxims dies es farà un informe tècnic detallat de totes les afectacions, que segons s’ha pogut determinar en la visita d’aquest matí, són més importants del previst inicialment. En vista d’aquesta situació, el govern municipal de Badalona ha expressat la voluntat de recuperar aquesta estructura tan aviat com sigui possible.

En la visita han participat treballadors de l’empresa que es va encarregar de la reparació del pont de l’any 2017, tècnics municipals i la regidora de l’Àrea de Medi Ambient, Rosa Trenado.

Afectacions a la ciutat

El temporal ‘Gloria’ va impactar amb força a Badalona i va causar diverses afectacions a la ciutat que s’han anat resolent durant aquests dies, segons l’Ajuntament. A hores d’ara, només continua tallat el pas subterrani de l’avinguda Martí Pujol, que va quedar totalment inundat per l’entrada d’aigua, sorra i residus vegetals provinents del mar. En aquest sentit, s’està treballant amb diverses bombes per treure tota l’aigua una vegada s’ha retirat tota la sorra. Es preveu que la incidència estigui totalment solucionada aquest dissabte.

Notícies relacionades

Les inundacions també van deixar inoperatius durant els últims dies els passos subterranis del carrer Sant Ignasi de Loiola i els de vianants que creuen les vies del tren. Aquest divendres s’hi han reobert el pas de vehicles i persones, tot i que durant el cap de setmana es continuarà treballant a la zona per fer una neteja completa i restablir la normalitat.

Badalona