29 maig 2020

Anar al contingut

ESCISSIÓ A LES ESQUERRES

ERC dissol la coalició amb Guanyem i tornarà a tenir grup propi a l'Ajuntament de Badalona

La formació es compromet a mantenir la "unitat estratègica i programàtica" amb Sabater i confia que així tindrà més eines per fer oposició després de la investidura de Pastor

ACN

ERC dissol la coalició amb Guanyem i tornarà a tenir grup propi a l'Ajuntament de Badalona

ERC-Avancem-Més ha anunciat que finalment tindrà grup propi a l’Ajuntament de Badalona. No obstant, la formació es compromet a mantenir la "unitat estratègica i programàtica" amb Guanyem, amb qui es va presentar en coalició a les eleccions municipals del 26 de maig. 

Dels 7 regidors que va aconseguir aquella coalició que ara desapareix, 4 eren de Guanyem i 3 d’ERC, que són els que ara hi haurà a cada grup. 

ERC afirma que els objectius de la coalició eren "fer un front ampli d’esquerres" per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de Dolors Sabater i "evitar la tornada del Partit Popular més reaccionari i xenòfob" al govern de la ciutat.

Els republicans han dit que la decisió es pren motivada per les negociacions de la investidura amb un Partit Socialista "que va mostrar una actitud inflexible i irresponsable". 

Això, afegeixen, fa preveure una legislatura "llarga, dura i complicada". Per això "és necessari" que les forces que componien la coalició "disposin de totes les eines disponibles" per desenvolupar el seu programa.

En aquest sentit consideren que l’existència de dos grups "permet una visualització més gran del projecte" al plenari i fer arribar un missatge "més clar i directe" a la ciutadania.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA