Al barri de Sant Roc

Desmantellades tres fàbriques d'euros falsos a Badalona | Vídeo

Els Mossos han detingut cinc individus que tenien als seus domicilis tota la maquinària per fabricar bitllets de 10 i 20 euros

En una de les vivendes, la policia catalana va trobar també una plantació de marihuana amb més de 300 plantes

pu0ykj zlgxooxd9 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cop a la fabricació i distribuciód’euros falsos. Agents dels Mossos han desarticulat un grup organitzat dedicat a la falsificació de bitllets de 10 i 20 euros i el cultiu i trànsit de marihuana, en la denominada operació Thermos, i han detingutcinc persones, dos homes i tres dones amb edats compreses entre els 37 i els 47 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Badalona. Dos han ingressat a la presó. Els Mossos han difós aquest diumenge un vídeo de l’operació.

La investigació es va iniciar el gener del 2018 després de detectar-se un augment de les denúncies a les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona relacionades amb bitllets falsos de 10 i 20 euros.

L’anàlisi d’aquestes denúncies relacionava directament els bitllets falsos intervinguts amb altres de l’any 2015, en aquell cas amb bitllets falsificats de 10 i 20 euros. Fruit de les gestions d’investigació realitzades, els agents van localitzar i identificar els responsables de la falsificació.

Aquests bitllets presentaven elements comuns de falsificació i el Banc d’Espanya els va catalogar com a perillosos. Es tracta de la impremta local de bitllets de 10 i 20 euros més activa que hi havia a Catalunya.

Sota petició

Els bitllets falsos els produïen a tres domicilis del barri de Sant Roc de Badalona i sempre sota comanda, fet que va dificultar les tasques d’investigació i localització dels punts de producció.

Els bitllets s’introduïen en el circuit financer mitjançant el sistema del 'degoteig', és a dir a través de compres de productes de poc valor a petits comerços, tot i que últimament també els distribuïen a altres compradors.

L’operació va finalitzar amb la detenció de les cinc persones responsables de les falsificacions i que formaven part d’un clan familiar. En aquesta operació policial, els Mossos van poder desarticular a Badalona els tres centres de producció de bitllets falsos als domicilis dels falsificadors.

Notícies relacionades

En el moment de la intervenció policial els laboratoris desarticulats disposaven de bitllets falsificats i en procés de falsificació i es van intervenir, entre altres estris, tres impressores d’injecció i escàners, diversos cartutxos de tinta, una talladora de paper, un ordinador i nombrosos bitllets falsificats de 10 i 20 euros.

De la mateixa manera, en un dels domicilis ubicat al carrer Marquès de Mont-roig de Badalona es va detectar una plantació interior de marihuana amb un total de 326 plantes i tot el material elèctric per al seu cultiu.