SALUT

Salut nega que hi hagi un brot de sarna a Badalona

El PP i els familiars d'un nen diagnosticat afirmen que hi ha diversos casos de la malaltia

cmontanyes45925038 isaac albeniz181116204452

cmontanyes45925038 isaac albeniz181116204452

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut nega que s’hagi produït a la ciutat de Badalona “cap brot de sarna” com ha denunciat aquesta setmana el candidat a l’alcaldia del PP Xavier García Albiol. Segons Salut, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) hauria d’haver rebut dels serveis mèdics un avís, que no ha arribat, si s’hagués declarat un brot, és a dir, “dos o més casos relacionats en el temps i l’espai”. En aquest cas, la sarna passa a ser una malaltia de declaració obligatòria. Segons el PP, s’han detectat escolars afectats per la sarna a l’escola Planas i Casals del barri de Bufalà i a l’IES Isaac Albéniz de la Morera. 

Notícies relacionades

Salut sí que admet que podrien existir, tot i que no hagin sigut declarats, casos aïllats. La seva versió, però, entra en contradicció amb la informació facilitada pel departament que la família del nen de 9 anys atès a l’hospital Germans Trias i Pujol va declarar que tres membres més de la família tenien els mateixos símptomes i que una companya de l’escola també havia sigut diagnosticada.  

Dimecres passat, el regidor García Albiol va afirmar que un escolar de Bufalà va ser diagnosticat per aquesta malaltia parasitària subcutània, “de la qual s’hauria encomanat per un company d’escola”. “És imperdonable que una setmana després l’Ajuntament encara no hagi pres cap mesura, perquè aquesta malaltia és altament contagiosa i la situació en aquests moments pot ser molt alarmant”, va dir Albiol, que va afegir que “és una irresponsabilitat que ningú s’hagi posat en contacte ni amb les famílies ni amb l’escola”.

Temes:

Sarna