EN ACTITUD XÈRIF

Albiol inicia la seva campanya amb un vídeo en el qual esbronca uns okupes

El candidat del PP es fa gravar mentre adverteix: "No vull cap enrenou"

video-2018-10-09-20-24-51 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quan va ser alcalde, Xavier García Albiol no va dubtar a fotografiar-se encapçalant batudes nocturnes de la policia local. Aquesta imatge de 'xèrif' d’una ciutat sense llei a la vora del Besòs és la que ha començat a cultivar de nou en el seu primer vídeo de campanya després d’anunciar la seva candidatura a l’alcaldia de la ciutat en els comicis del maig del 2019: amb el títol d’'Albiol planta cara als okupes’ i com a colofó el lema 'Queden set mesos perquè recuperem Badalona', el polític del PP apareix, braços en gerres i amb una música tremendista de fons, esbroncant els presumptes okupants d’un pis de la Salut.

En els breus 93 segons del vídeo, el regidor encara de l’oposició de l’Ajuntament de Badalona apareix encarnant les funcions d’agent de la llei ("no vull cap enrenou"), veí amenaçador "si hi ha soroll, tindrem un problema tots") i treballador social  ("ho mirarem, i si hi ha una alternativa, es deixa el pis i anirem a l’alternativa"). 

Segons fonts del PP, el vídeo es va fer el setembre del 2018 (quan ja governaven a la ciutat els socialistes d’Álex Pastor amb els vots del grup municipal d’Albiol en un bloc del barri de la Salut que es van posar el contacte amb el partit "perquè estaven desesperats". Per cert, després d’haver anunciat la presentació de la seva candidatura sense utilitzar el logotip del PP i combinant en el seu lema, 'Albiol alcalde de tots’, els colors corporatius dels populars i de Ciutadans, el vídeo difós avui si incorpora en el seu tancament el símbol del partit que Albiol encara presideix. 

"No vull cap enrenou"

Notícies relacionades

En les imatge, Albiol apareix al replà d’una escala de veïns renyant unes persones que en cap moment apareixen a les imatges. "No es pot entrar als pisos saltant si un no n’és el propietari o no el té llogat, eh", els diu.  "Jo us dic que no es pot utilitzar d’aquesta manera un pis. El que no es pot fer és entrar per les finestres, pel celobert..." acusació a què els residents al pis responen sense que es puguin entendre les seves al·legacions.

Segueix el diàleg: "No hi pot haver cap enrenou dins de la casa. El que sí que us dic és que no vull cap enrenou. Si hi ha soroll, tindrem un problema tots. Ni un sol soroll per molestar els veïns, convivència normal i punt. I ho mirarem, i si hi ha una alternativa es deixa el pis i anirem a l’alternativa".