Anar al contingut

RESULTATS ELECTORALS DEL 21-D

El PP s'enfonsa a Badalona i C's el substitueix com a primera força

Els populars perden 16.000 vots en relació amb les autonòmiques de 2015

El partit d'Arrimadas confirma el transvasament de vots; ERC i PSC, alhora

El Periódico

El PP s'enfonsa a Badalona i C's el substitueix com a primera força

periodico

Si al PP li quedava a Catalunya algun ferro roent on agafar-se, era Badalona, on l''efecte Albiol' va funcionar en les autonòmiques 2015 com per donar una segona posició als populars, a només 2.000 vots de Junts pel Sí. Però aquesta vegada ni això.

El PP s'ha enfonsat a Badalona. D'una notòria segona posició ha passat a la sisena (8,29 % de la participació), només per davant de la CUP i el PACMA, un paper instrumental que es confirma amb l'última posició en les autonòmiques, que el farà passar de 11 a 3 diputats.

Per la seva part, C's, nova primera força en la ciutat metropolitana per davant d'ERC -a la qual avantatja per 16.000 vots-, confirma el transvasament de vots des de la formació de Xavier García Albiol per guanyar en una ciutat amb forta presència de partits conservadors històricament.

L'independentisme, 32,7%

A més de la pugna entre ERC i PSC, separats per 1.500 vots en la segona i tercera posició, a Badalona destaca el 32,7% de la participació que sumen Junts per Catalunya, ERC i CUP.

Per una altra part, el fet que a la ciutat catalana hi hagi actualment un Govern municipal en què tant CUP com Podem intervenen, sembla no haver afectat massa en aquestes eleccions, ja que entre Catalunya en Comú i CUP únicament obtenen el 12,05%, si bé és cert que entre ERC i Junts per CAT milloren els resultats que va obtenir el 2015 Junts pel Sí per a l'independentisme.

En termes de participació, Badalona millora en aquest 2017 (80,05%) en relació amb 2015 (75,95%) en poc més de 4 punts.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

0 Comentaris
cargando