"AFIRMACIONS CALUMNIOSES"

FCC estudia accions penals contra l'Ajuntament de Badalona

L'empresa respon a l'acusació per part de l'alcaldessa i el regidor de Mobilitat d'haver cobrat indegudament 4 milions d'euros

La societat denuncia una "campanya de desprestigi" i afirma que ha vetllat per l'interès ciutadà "amb independència del grup polític" que hi hagués al capdavant de la corporació local

La bandera olímpica oneja a l’Ajuntament de Badalona en reconeixement a Mireia Belmonte.

La bandera olímpica oneja a l’Ajuntament de Badalona en reconeixement a Mireia Belmonte. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), adjudicatària del servei de neteja viària i recollida de residus de Badalona, ha anunciat que està "analitzant" la possible existència d'"afirmacions calumnioses dutes a terme pels responsables de l'Ajuntament de Badalonaresponsables de l'Ajuntament de Badalona" ahir, i "exercirà quantes accions penals procedeixin per a la millor defensa dels seus interessos".

La societat respon així a les declaracions que en roda de premsa van esgrimir l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, els quals van afirmar l'existència de "greus irregularitats" en el servei prestat per FCC, posant en relleu els "4,1 milions d'euros que s'han cobrat indegudament entre 2011 i 2015 en concepte de retribució del contractista".

Segons FCC, aquestes afirmacions són "gravíssimes": "Són falses les manifestacions realitzades per l'Ajuntament. FCC no ha comès les greus irregularitats que manté l'Ajuntament i ha estat prestant els serveis des de l'inici del contracte amb subjecció a la legalitat vigent en cada moment, els plecs de condicions i les instruccions del mateix Ajuntament", apunta l'empresa en un comunicat.

"Amb independència del grup polític"

L'empresa reivindica haver actuat "sempre en benefici dels ciutadans de Badalona i amb independència del grup polític que hi hagués al capdavant de la corporació". "HI ha hagut tres governs de diferent signe polític des de l'adjudicació del contracte fins ara", remarquen.

Notícies relacionades

“FCC ha acreditat de manera documental el compliment de totes les seves obligacions contractuals sense que la campanya de desprestigi que ha estat portant a terme de manera continuada l'Ajuntament tingui ni suport ni justificació", conclou FCC.

Més notícies de Badalona a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA