La dimissió del regidor de Podem Javier López tensiona Guanyem Badalona en Comú

El cercle local avisa que l'han molestat les formes en què s'ha anunciat el relleu del seu únic edil

Anuncia que es reunirà en assemblea per decidir la col·laboració i el suport a la formació amb la qual es va presentar a les eleccions

javier-lpez-badalona

javier-lpez-badalona

2
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / BADALONA

La inesperada dimissió del regidor d'Espais Públics de l'Ajuntament de BadalonaJavier López, l'únic de Podem, ha tensionat el govern de la ciutat i l'organització política dins la qual es va presentar, Guanyem Badalona en Comú, que ostenta l'alcaldia.

Una notícia que el PP -que ha anunciat ja una roda de premsa- aprofitarà sense cap mena de dubte per criticar l'equip de Dolors Sabater i acusar-lo de generar inestabilitat en un govern que no ha trigat ni un any a veure's immers en la seva primera crisi.

Després d'hores d'incertesa durant les quals es van fer públiques informacions confuses i contradictòries sobre els motius de la marxa de López, el govern de Sabater va confirmar que el regidor abandonava l'equip, quan encara no fa un any que va assumir les seves responsabilitats. 

De fet, la renúncia es va fer oficial divendres passat després de la reunió del Consell de Debat Polític de Guanyem Badalona En Comú (GBeC). Però hores abans, GBeC va emetre un comunicat anunciant una resolució de l'Ajuntament que revocava el nomenament de López i la delegació de les competències i responsabilitats en matèria d'espais públics de les quals ara en serà responsable el primer tinent d'alcalde, Oriol Lladó, d'ERC.

En una carta feta pública dissabte, el ja exregidor va esgrimir que la seva responsabilitat a la regidoria d'Espais Públics li ha fet “viure en primera persona les complicacions que porta la praxi de la gestió municipal i les dificultats per portar a la pràctica les conviccions polítiques".

L'exregidor assegura en el document que els motius de la seva marxa són “estrictament polítics” i que es deuen “a la complexitat de la gestió municipal, que disposa d'escassos recursos disponibles i greus carències de personal”, conjuntament amb “petites discrepàncies amb l'organització". López va deixar clara la seva voluntat d'involucrar-se "en nous reptes polítics".

PODEM BADALONA, A L'EXPECTATIVA

Una vegada feta pública la renúncia de López, Podem Badalona va fer un comunicat en el qual expressava el seu malestar per les formes amb les quals s'havia informat de la dimissió de López.

El cercle local de Badalona inicia ara un procés d'avaluació i debat sobre el nou escenari obert a GBeC amb la renúncia com a regidor de López.

En aquest context, el cercle debatrà en una pròxima assemblea la col·laboració i el suport a GBeC i valorarà els diferents escenaris possibles, decidint quin camí pren com a organització, ha afirmat.

Notícies relacionades

En les eleccions municipals de maig de 2015, Guanyem Badalona en Comú es va constituir amb el suport de la CUP, Procés Constituent, Podem i Esquerra Unida i Alternativa a la ciutat.

Més notícies de Badalona