Diumenge 22 de febrer

Badalona es prepara per a la quarta edició de la Maratest

El circuit de la carrera, de 15 o de 30 quilòmetres, variarà lleugerament aquest any en el primer tram del recorregut

1
Es llegeix en minuts
Q.F. / Badalona

El diumenge 22 de febrer els carrers de Badalona tornaran a ser l'escenari d'una nova edició de la Maratest. Aquesta carrera, en què els corredors trien entre un circuit de 15 o de 30 quilòmetres reuneix els conceptes de competició i entrenament, segons les necessitats de cada corredor.

La Maratest, organitzada per l'empresa Gaudium Sports amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, es disputa en un circuit molt pla que transcorre pels principals carrers i avingudes de Badalona i Montgat on els corredors que tinguin previst afrontar una marató podran donar dues voltes, de manera que completaran 30 quilòmetres. La Maratest es disputarà just tres setmanes abans de la Marató de Barcelona 2015.

També n'hi haurà una versió més curta, d'una volta pel circuit de 15 quilòmetres, que és adequada per a tots aquells atletes habituals de carreres de deu quilòmetres que vulguin fer un pas més en el seu camí cap a una mitja marató.

El circuit de la carrera variarà aquest any en el primer quilòmetre de la prova per evitar les voltes que es feien en les últimes edicions al polígon industrial Badalona Sud. La sortida i l'arribada estaran situades a l'avinguda d'Alfons XIII, davant el Palau Municipal d'Esports de Badalona.

El regidor de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de l'Ajuntament de Badalona, Juan Fernández, va afirmar durant l'acte de presentació que "la Maratest és una prova pionera, d'èxit, consolidada i de gran qualitat com ho demostra el fet que dos terços de les inscripcions que ja s'han fet són per a la carrera de 30 quilòmetres".

Fernández va dir que "Badalona s'ha convertit en els últims tres anys en la capital del ‘running’ de Catalunya i d'Espanya amb un calendari que inclou 7 carreres d'èxit a l'any, cada una amb uns trets diferenciats que atrauen molts esportistes".

"Si aquest any 2015 Badalona és Ciutat Europea de l'Esport és en part com a reconeixement a la seva trajectòria en aquest àmbit i també com a fruit d'un treball molt ben fet per part de l'administració i de moltes entitats que treballen a la ciutat en el món de l'esport", va afegir.

Notícies relacionades

Com en anteriors edicions la Maratest comptarà amb atletes de l'associació Corredors.cat que faran de llebres i que marcaran sis ritmes objectiu de marató: 02.45 h; 3 h; 03.15 h; 03.30 h; 3.45 h, i 4 h.

Més notícies de Badalona