SOS Racisme acusa Garcia Albiol de fer "racisme institucional" al negar ajudes als nouvinguts

L'associació avisa que les mesures que l'alcalde de Badalona vol aplicar impliquen un risc de fractura social

1
Es llegeix en minuts
ACN / Badalona

SOS Racisme ha definit el nou reglament de Serveis Socials que l'alcalde Albiol vol impulsar a Badalona com una "mostra de normalització del racisme institucional".

El text preveu deixar de concedir prestacions als immigrants en situació irregular, persones acabades d'empadronar durant menys de 5 anys o persones sancionades per l'ordenança de Civisme.

SOS Racisme posa de manifest que aquestes mesures "evidencien una falta de responsabilitat " i suposen un "perill per a la pau social i fan més gran el risc de fractura".

L'associació assegura que Albiol únicament vol "exhibir mà dura contra la immigració" de cara les eleccions municipals del 2015. Així mateix, SOS Racisme ha demanat a l'Ajuntament de Badalona que no aprovi el nou reglament de Serveis Socials perquè planteja un model de país "racista i excloent".

"Que siguin responsables i facin el possible per treballar per la convivència i la cohesió social", subratlla l'entitat antiracista en un comunicat.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol , preveu aprovar el nou reglament en el ple de març o d'abril. El PP, no obstant, governa en minoria a l'Ajuntament i necessita el suport de l'oposició per a tirar endavant el nou text, cosa que sembla clar que no passarà: ni CiU ni ICV -EUiA ni PSC pensen portar-ho endavant.

Notícies relacionades

Més notícies de Badalona