Badalona necessita un govern d'unitat per al canvi

1
Es llegeix en minuts
Jordi Serra
Jordi Serra

Exalcalde de Badalona i cap del grup municipal socialista

ver +

Just quan semblava que un nou govern d'unitat i canvi era possible, un entrebanc d'última hora ha tirat enrere el treball de moltes i moltes hores de reunions en què havíem dibuixat una nova Badalona. Una nova Badalona on la transparència, la participació i el diàleg guiarien l'acció de govern. Una nova Badalona que posaria les persones per damunt de tot, combatent d'arrel l'emergència social i retornant la dignitat a l'acció política.

Després de tot el que ha succeït en les últimes hores, sembla que aquest objectiu és molt més lluny del que ens agradaria. O potser no.

Fem el que fem els grups de l'oposició, la realitat continuarà essent la mateixa. Un govern municipal en minoria incapaç de generar acords, incapaç d'aprovar pressupostos i que aplica una agressiva política contra el teixit social de la ciutat. Badalona no s'ho pot permetre i nosaltres no ho podem consentir.

Badalona tampoc no es mereix que convertim les nostres diferències en un trist espectacle públic. No és moment de retrets i acusacions. Totes les postures són dignes, les compartim o no. Cal tornar a treballar per vèncer les diferències.

Nosaltres continuem pensant el mateix que el primer dia. Només un govern sòlid i fort format per les tres forces polítiques pot tirar endavant un gran acord de ciutat, que ha de ser subscrit per la gran majoria d'entitats de la ciutat i per altres forces polítiques que avui no tenen presència municipal. Un govern transversal nascut a partir de la confiança i que, per això, no pot tenir cap tipus de vetos de caràcter personal. Badalona avui ens necessita a tots.

Notícies relacionades

Finalment, vull agrair el treball de tota aquella gent que des de fora està empenyent per fer possible un nou govern d'unitat i canvi. Forces polítiques com la CUP o Esquerra Republicana de Catalunya, entitats com la FAVB. Gràcies per les vostres aportacions. Com també vull donar les gràcies a tants i tants ciutadans, anònims uns, coneguts els altres, que ens estan fent arribar el seus anhels de canvi.

No podem decebre tantes esperances. El socialistes continuarem treballant de valent perquè un nou govern d'unitat i canvi sigui possible. I que ho sigui més aviat que tard.