Si fem un canvi, fem-ho bé

2
Es llegeix en minuts
Aïda Llauradó
Aïda Llauradó

Especialista en igualtat de gènere i regidora de Badalona En Comú Podem

ver +

Les tres forces de l'oposició al govern del PP a Badalona compartim la mateixa diagnosi d'emergència social i democràtica, i la necessitat d'aconseguir un acord per una moció de censura a l'Ajuntament.

Durant les darreres setmanes l'acord era cada dia més possible de fer-se realitat. No ha estat gens fàcil marcar unes línies conjuntes, i menys dissenyar un govern entre tres forces polítiques tant diferents. Però a ICV creiem que és necessari, perquè Badalona no mereix un govern marcat per casos de corrupció, irregularitats, retallades socials i demagògia. I serà possible si arribem a un acord on el canvi garanteixi una altra manera de fer política.

Per això, tothom ha de cedir i garantir un programa de mínims, on ICV ens hem compromès a formar-hi part si es compleixen només tres condicions: prioritzar les polítiques socials i les necessitats de la ciutadania; governar col·legialment, amb transparència i democràcia participativa; i no comptar amb cap persona imputada per corrupció.

No és cert que poséssim la tercera condició a última hora i per sorpresa. Els nostres criteris eren ben sabuts, i exposats també a Ferran Falcó i a la direcció nacional de CDC.

La nostra intenció ha estat treballar tot el procés a porta tancada, lleialment, i sense crispar-nos. Tot el contrari del que ha succeït després del comunicat públic de CiU, trencant el procés de negociació i dinamitant relacions. Aquest espectacle no fa cap bé a Badalona, i la ciutadania, que està patint la crisi més greu de la nostra democràcia, mereix una alternativa de govern que generi il·lusió i confiança. Això només serà possible amb un equip que assoleixi aquest programa de mínims, prioritzant els serveis a les persones, el treball conjunt, obrint nous espais de participació i garantint unes institucions amb les parets de vidre.

Per tot això, emplacem als partits de l'oposició a continuar les negociacions, prioritzant els interessos de la ciutat per davant dels interessos personals o de partit.

Fa dos anys ICV Badalona vam oferir els nostres vots sense condicions per evitar que la dreta més reaccionària entrés al govern. El nostre compromís és més ferm que mai, per això garantirem que es constitueixi un nou govern, però només hi formarem part si no compta amb imputats per corrupció.

Notícies relacionades

Les nostres condicions han estat molt generoses, totes elles són coherents per dignificar i enfortir una alternativa política a la ciutat. En tot cas, si no hi trobem una solució proposem un govern entre PSC i CiU en un acord on garantirem l'estabilitat política.

Badalona no mereix veure trencades les expectatives de canvi per interessos personals o partidistes. ICV defensem inqüestionablement la presumpció d'innocència, però també exigim que la política estigui neta de sospites i desconfiança en els seus dirigents. Si fem un canvi, fem-ho bé.