arran dELS ÚLTIMS ESTUDIS

El Regne Unit permetrà que els homosexuals donin sang

El Ministeri de Sanitat prohibeix des dels anys 80 la donació dels gais com una forma més de lluitar contra la sida

1
Es llegeix en minuts

ElMinisteri de Sanitat del Regne Unitha confirmat que el 7 de novembre aixecarà l'actualprohibició de donar sang que tenien imposada de per vida elshomosexuals per prevenir així el risc de transmissió del VIH. El canvi en la decisió del Govern es dóna després que el Comitè Assessor de Seguretat de la Sang hagi informat que els homosexuals que no han mantingut relacions íntimes en un any poden donar sang sense que hi hagi risc. Segons els metges, és impossible detectar el virus del VIH durant bastant temps després de la infecció, de manera que és convenient deixar un marge d'un any després de qualsevol pràctica sexual de risc abans de certificar que la sang pot considerar-se segura.

Notícies relacionades

Les restriccions es van establir als anys 80 com a mesura de precaució, però els últims estudis mèdics indicaven que la prohibició no està justificada. Professionals de la salut havien qüestionat l'actual mesura i el col·legi d'infermeres havia votat a principis d'any a favor d'aixecar la prohibició de per vida.

Actualment, el Servei Nacional de Sang analitza la totalitat de les mostres donades per saber si contenen elvirus d'immunodeficiència humana o no. A més delshomosexuals, al país també tenen prohibida la donació de sang les persones que han estat sexualment actives en països on la incidència de lasida és important.