Vivenda

Els tipus de compradors de vivenda nova que han arribat amb la pandèmia

  • Parelles joves a la recerca de la seva primera vivenda, inversors o demandants d’edat avançada són alguns dels nous perfils

Els tipus de compradors de vivenda nova que han arribat amb la pandèmia
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La demanda d’immobles de nova construcció continua en auge malgrat la crisi i la reducció de l’oferta. Així ho demostra l’última Estadística Registral Immobiliària de l’Escola de Registradors, corresponent al quart trimestre del 2020, que reflecteix que la compravenda de vivendes d’obra nova ha crescut més d’un 4% respecte al mateix període del 2019. Una tendència similar a la que va seguir en el tercer trimestre, quan els actius a estrenar van registrar un augment interanual en la demanda de més del 7%.

Tal com indica aquest organisme, el més probable és que la vivenda nova presenti durant els pròxims mesos un bon recorregut des del punt de vista de la compravenda. La raó és que són la tipologia d’immobles que més s’ajusta a les característiques demandades actualment: excel·lents qualitats, més eficients, més mida i sensació d’espai, més habitacions, bona il·luminació, zones exteriors, extres com ara piscina, pista esportiva i zona infantil, garatge, traster...

Aquesta tendència està provocant un transvasament de compradors d’actius de segona mà cap a l’obra nova, donant lloc a nous perfils demandants de vivenda de nova construcció molt diferents del que estàvem acostumats, anteriorment, més enfocats a famílies de classe mitjana alta. Un canvi que, fins i tot, també ha començat a advertir-se en el mercat del lloguer, gràcies a l’auge de fórmules com el ‘build to rent’. Solvia, testimoni de primera mà d’aquesta transformació com a firma líder en la gestió d’actius immobiliaris, tant de lloguer com a la venda, ha identificat alguns dels nous perfils interessats en vivendes de nova construcció:

  • Compradors que volen desconnectar de la seva feina

Gràcies a l’auge del teletreball, molts empleats veuen l’oportunitat de mudar-se als afores o, fins i tot, a altres municipis o localitats allunyats del seu lloc de treball. Si han d’anar presencialment a l’oficina, serà de manera esporàdica. Així, a diferència del que passava abans de la pandèmia, la ubicació de la seva empresa ja no els condiciona a l’hora de triar vivenda. Això els permetrà optar per un immoble d’obra nova molt més adaptat a les seves necessitats, en el qual portar a terme còmodament la seva jornada en remot i on poder desconnectar la resta del dia.

  • Perfil més jove a la recerca de la seva primera vivenda

L’obra nova, abans relegada a un públic més madur i de reposició, ha començat a despertar l’interès de parelles joves que busquen el seu primer immoble. L’avantatge que ara puguin teletreballar, sumat al fet que aquests actius s’ubiquin en zones en procés de desenvolupament i expansió, ben comunicats, amb serveis i on els preus són molt més ajustats, estan ajudant a veure en les vivendes de nova construcció una llar assequible on emprendre una nova etapa de vida i crear una família.

  • Interessats que fugen de les reformes

Molts dels nous compradors d’aquest tipus d’actius trien també aquesta opció per evitar-se l’ardu procés de fer obres al seu propi immoble o en un altre habitatge de segona mà. Arran del que ha passat, busquen unes determinades característiques habitacionals que fins ara no tenien, i les volen de manera immediata, per això l’obra nova és la seva principal opció.

  • Persones grans a la recerca d’enclavaments tranquils i amb zones exteriors segures

Aquest grup poblacional ha experimentat durant els últims mesos una situació excepcional que ha limitat enormement el seu temps i aficions fora de la llar. Així, el fet que els actius de nova construcció comptin amb unes qualitats renovades, zones comunes enjardinades i extres com ara piscina o espai comunitari per fer exercici, els està portant a valorar seriosament la seva adquisició. I més encara si tenim en compte que la gran majoria es troben ubicades en zones més tranquil·les, amb menor densitat de població i amb més accés a enclavaments naturals.

  • Immobles de nova construcció per a demandants de segones residències

Notícies relacionades

El teletreball també està provocant que les segones vivendes siguin considerades com una segona llar on passar gran part de l’any, i no només durant els caps de setmana o per vacances. Aquest canvi de percepció ha provocat que el criteri a l’hora de triar aquests immobles sigui molt més exigent, ampliant el focus als actius de nova construcció gràcies a les excel·lents oportunitats que presenta ara aquest mercat en zones de costa.

  • Més inversors particulars

El sector immobiliari sempre ha demostrat ser una excel·lent via d’inversió. Tot i que aquesta recerca de rendibilitat sempre ha estat molt lligada a la segona mà, ara, amb el creixement de la demanda d’obra nova i del lloguer, l’inversor particular està veient aquest mercat com una formidable oportunitat per obtenir beneficis. Les millors zones per invertir seran els barris amb preus assequibles, gran demanda de lloguer i bones comunicacions i serveis. És a dir: centres de negocis, zones universitàries, perifèria i ciutats dormitori.