Podcast

Els avenços de la biomedicina, protagonistes del setè capítol de ‘No ho llencis’

El futur pròxim de la biomedicina és un dels temes que toca aquest nou episodi de ‘No ho llencis’

Rubén Feijoo, un adolescent de 17 anys amb una mà biònica, serà una de les veus del setè capítol del ‘podcast’

Els avenços de la biomedicina, protagonistes del setè capítol de ‘No ho llencis’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La medicina ha evolucionat enormement en aquest últim segle i ha trobat un fidel aliat: la tecnologia. Dels dos termes neix la biomedicina, la disciplina que ha revolucionat el món de la salut aconseguint avenços com els implants coclears per a l’audició, el diagnòstic molecular o la fecundació in vitro.

En aquest capítol del ‘podcast’ ‘No ho llencis’, les periodistes Lidia Álvarez i Alicia Navarro se centraran a descobrir més sobre les implicacions tecnològiques de la medicina i com han canviat la vida a moltes persones. 

Per conèixer més aquest tema, donaran a conèixer la història de l’adolescent Rubén Feijoo, que va néixer amb una amputació parcial de la mà deguda a factors congènits. Gràcies a la biomedicina ara disfruta d’una mà biònica, pionera a la seva Galícia natal, i és més a prop de complir el seu somni de ser pilot.

Notícies relacionades

A persones com el Rubén les ajuda l’empresa de pròtesi biòniques Ottobock. La seva responsable de comunicació, Iris Jiménez, explicarà els avenços esdevinguts al món protètic i com han d’adaptar-se a les noves exigències del mercat.

Per ratificar la importància d’aquesta ciència, a ‘No ho llencis’ comptaran amb el testimoni de Lluís Montoliu, investigador del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB), que explicarà què l’espera a la biomedicina en el futur pròxim.

Temes:

Biotecnologia